Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Как се прави шлайфан бетон

Публикувано от bulhomes 
Re: Как се прави шлайфан бетон
29-03-2009 - 16:12:12
Благодаря на всички
Re: Как се прави шлайфан бетон
30-03-2009 - 17:59:22
avatar
За района потърсете колегата на тел.0885339787-Наско - мисля,че ще ви помогне да намерите необходимият материал..... *yes*

Чест и почитание
Re: Как се прави шлайфан бетон
03-04-2009 - 20:26:11
Пак благодаря... *beer*
Re: Как се прави шлайфан бетон
04-04-2009 - 12:41:52
avatar
*drunk* *beer*

Чест и почитание
Re: Как се прави шлайфан бетон
08-02-2011 - 15:47:22
Технология на шлайфания бетон:

1. Полагане на бетон – в този първи етап бетона се полага чрез бетон помпа или директно в зависимост от даденостите на обекта;

2. Вибриране и изтегляне на бетона – в този етап бетона се вибрира и изтегля чрез виброрейка – първоначалното премахване на въздуха попаднал в бетона;

3. Изтегляне и нивелиране – чрез SOMERO Copperhead XD 3.0 – определяне и задаване на нивото посредством лазерна технология;

4. Посипване на повърхностен втвърдител - Специална машина със специален дозатор и различен обсег на количеството улеснява, оптимизира и подобрява процеса на полагане на посипката. Тук е необходимо да се уточни точното количество което ще бъде положено на всеки квадратен метър от бетонната настилка.
5. Шлайфане на бетона :

а) Фаза „Тава”.Тук в този първи етап от изшлайфането на бетона се набива повърхностния втвърдител в бетона и се създава яка спойка помежду им. Използват се най-различни технически средства като единични Тремикс хеликоптери с различни по големина тави, Вакер-двоен хеликоптер с димаетър 2 х 100 см. , БТС-двойни хеликоптери с висок коефициент на полезно действие.

б) Фаза „Перка”. Това е втория етап на изшлайфането на бетона при който се създава окончателният вид на бетонната настилка и се постига естетически ефект. Използват се същите мощности както при предния етап само, че вече вместо тава като накрайник се използва перка за по-точно и по естетически издаржано изпълнение.

6. Полагане на импрегнатор- Това е етапа в който се полага импрегнатора - разтвор на водна основа, който запечатва и предпазва прясно положените настилки и предава завършен и естетически вид.

7. Направа и обработка на фуги - Фугите се срязват с цел предотвратяване естественото напукване на бетона. Характерно за бетонната смес е това, че колкото повече тя си взаимодейства с температурните промени толкова повече увеличава линейното си разширение. Чрез фугите недостатъците на това разширяване се предотвратяват. След това самите фуги подлежат на обработка и почистване със специални прахосмукачки Керхер.
Re: Как се прави шлайфан бетон
08-02-2011 - 15:58:48
Ако човек търси настилка, която ще има по-дълъг живот и ще има някакъв естетически вид е несериозно да се говори, че може да я направи сам. Говоря във връзка с по-горните изказвания. Не го казвам затова, че сме фирма, която се занимава с полагане на шлайфан бетон - казвам го защото сме фирма, която е претърпяла много проблеми въпреки оборудването и въпреки квалифицирания персонал. Виждал съм хора (строители), които така и не успяват да карат единичен хеликоптер, какво говорим за двоен. Виждал съм обект с перфектното техническо предписание (количества и видове материали) , който не достига нужното качество. Виждал съм бетон(поле от 150 кв.м.), който не "излиза" даже и за 24 часа. Виждал съм как при полагане на шлайфан бетон на открито изведнъж времето ти прави лоша шега(не ми се говори). Ако някой, който няма необходимото оборудване и необходимия опит положи шлайфан бетон такъв какъвто трябва да бъде и този бетон има някаква износоустойчивост и що годе някакъв вид да ми съобщи. Ще бъда първия, който ще желае да се увери на място.
Re: Как се прави шлайфан бетон
08-02-2011 - 16:02:56
Технологията, която съм посочил по-горе е най-общо описана. Има още няколко междинни процеси, които зависят от даденостите на обекта. Едно важно нещо, което трябва да се знае за шлайфания бетон е това, че това е непрестанен процес. Фазите на технологията са строго последователни.
Re: Как се прави шлайфан бетон
08-02-2011 - 17:28:28
avatar
clap:
На това му викам изчерпателен отговор.....

Чест и почитание
Re: Как се прави шлайфан бетон
08-02-2011 - 17:53:17
Наистина изчерпателен отговор. Тя мойта с бетона мина отдавна, но..............е добре де...... що дават тогава хеликоптери под наем, като не е толкоз просто?
Re: Как се прави шлайфан бетон
08-02-2011 - 18:48:57
Ми те фирмите ги наемат.То сега в тая криза и както всеки поема обекти навсякъде,само и само да не върне клиент...как си представяш от София да тръгне да влачи хеликоптери до Варна примерно,вместо да си ги наеме на място...няма смисъл такова упражнение.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход