Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Отопление с пропан -бутан от Кълвача Газ

Публикувано от ozi 
ozi
Отопление с пропан -бутан от Кълвача Газ
25-03-2009 - 09:39:24
Здравейте, дали някой се отоплява с пропан -бутан от Кълвача, имам предвид с резервоар на двора, който се зарежда през 1-2 месеца. Моля за мнения и цени.Поздрави!
Re: Отопление с пропан -бутан от Кълвача Газ
25-03-2009 - 17:15:24
Ози , ми питай го старозагорския направо , какво казва по въпроса и с какви договори ще те обвърже евентуално за доставка на газ , ако се застрахова по този начин !? Не знам , само предполагам , че би се полакомил да го направи !? :?
Re: Отопление с пропан -бутан от Кълвача Газ
25-03-2009 - 18:30:48
Тя тая схема има далавера в нея...ама ако си на 1000 км от базата на газовата компания.Друга икономия,освен от транспорт,не виждам как ще реализираш.Идва веднъж в месеца цистерната,зарежда 10-те големи бутилки в мААлата и изчезва,за да се върне пак другия месец и нито ден по-рано.Също и за промишлените консуматори...разни халета и т.н. дето отоплението им е на LPG.
Много тънки сметки трябват и те са според конкретните цени.Ако ще ти свалят 1% от цената на газта..,а оборудването струва 20-30 хил лева...не я виждам далаверата...и всичко да ти е на газ,като битов потребител пак няма да изконсумираш толкова,че да си върнеш инвестицията.Намери цени и някаква средна годишна консумация...да го сметнем за колко се изплаща...Те тия резервоари не са вечни.
Re: Отопление с пропан -бутан от Кълвача Газ
25-03-2009 - 23:19:50
Далаверата е да пълниш бутилките на комшулъка по цени на дребно!
Re: Отопление с пропан -бутан от Кълвача Газ
26-03-2009 - 11:35:07
partzalev Написал:
-------------------------------------------------------
> Далаверата е да пълниш бутилките на комшулъка по
> цени на дребно!

Или да газифицираш квартала от твоита газстанция директно. Обаче дано да си в добри отношения със съседите,че ако някои си хвърли цигарата
:-[
Re: Отопление с пропан -бутан от Кълвача Газ
26-03-2009 - 21:24:27
vlastoy Написал:
-------------------------------------------------------
> partzalev Написал:
> --------------------------------------------------
> -----
> > Далаверата е да пълниш бутилките на комшулъка
> по
> > цени на дребно!
>
> Или да газифицираш квартала от твоита газстанция
> директно. Обаче дано да си в добри отношения със
> съседите,че ако някои си хвърли цигарата
>

Опитвал ли си да палиш газов котлон с цигара?
Или само мъчиш клавишите на PC-то си....?
ozi
Re: Отопление с пропан -бутан от Кълвача Газ
27-03-2009 - 14:39:50
MB2316 Написал:
-------------------------------------------------------
> Ози , ми питай го старозагорския направо , какво
> казва по въпроса и с какви договори ще те обвърже
> евентуално за доставка на газ , ако се застрахова
> по този начин !? Не знам , само предполагам , че
> би се полакомил да го направи !?


Здравей МБ, ще питам - сега сме на етап оферта все още, защото те трябва да проверят имам ли необходимите отстояния от съседи и тн, как и къде да се монтира резервоара и тн. Как мислиш - дали е приемлив вариант, ти с какво ще си отопляваш твоята ЖСК?
Поздрави!
Re: Отопление с пропан -бутан от Кълвача Газ
27-03-2009 - 15:25:03
"Своята ЖСК" - какво разбираш. Имах включено газово стопанство в проек, бяха 2 сгради с две стопанства, първата като стана предприемачът веднага ми каза да махна газта, защото е голямо набутване. Не знам за твоята ЖСК, но при нас е голяма, заема ти един магазин място на партера, отстояния и т.н. За голяма сграда е изгодна, ако е лично твоя, хотел, предприятие и от този род. В нашият случай никой не си плащал топлата вода и предприемачът я спря и сложи навсякъде бойлери. Всичко тук опира до плащането, каквото и да направиш след това не можеш да си събереш парите. А как е за малки обекти не знам, може и само за теб да не е на сметка ако ЖСК-то е малко.
Re: Отопление с пропан -бутан от Кълвача Газ
27-03-2009 - 15:56:52
Да видя теб някой да те пита нещо Инж. Иванов ? ? ? Заради такива празнодумства в народния фолклор има поговорката "Мълчанието е злато" . Какво каза всъщност ? Правил си задълбочен енергийно-икономически анализ ли ?
Защо предизвикваш половината форум да те освирква ? Вид мазохизъм ли е това ?

Ози , аз ще инвестирам много сериозно в топлоизолация !
Разбирай - изключително сериозно !
Иначе съм привърженик на заменяемите източници . Не съм го мислил все още какво точно какво ще е .
На единия край на тръбите са радиатори , а пък от другия .... в последния момент . :]
За резервоара единствено има изисквания по газовите наредби , но той не се различава много от обикновената бутилка за газова печка . Съседите пък нямат абсолютно никакво отношение ....Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2009-03-27 16:34 от MB2316.
Re: Отопление с пропан -бутан от Кълвача Газ
27-03-2009 - 16:54:37
Казвам му на човека, защото за разлика от теб съм виждал. Принципно резервоарът не се различава от обикновенната бутилка, както и тирът от мотопеда, все са с вътрешно горене. За 100 апартамента/без предвидено парно, само топла вода/ помещението за резервоара е около 20-22 м2 и котленото още 8-10 м2

[vechna-r.com]

/Двете помещения от ляво на "Вход Б"/.

Естествено на твоята кооперация може да сложиш и обикновенна бутилка, но ще трябва да я пълниш 3-4 пъти на денонощие според апартаментите и няма да ти е удобно. Затова най-често се слагат по-големи. В момента правят и с метан, палета от 16 или 25 бутилки, които се сменят/свързани са в блок и старите се вдигат, а новите се слагат. Но всичко това е безсмислено, ако сте много хора. На третият месец ще започнат споровете, това ти го казвам, защото съм го чул от няколко бригади парнаджии. Винаги правят цялата сграда с общо парно, а след това започват да го делят и това е без изключение. Питал съм ги защото съм се интересувал.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход