Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Покривна конструкция

Публикувано от DPCom 
Покривна конструкция
18-12-2008 - 23:34:20
Здравейте! От доста време следя форума с интерес и сега реших да се включа в него. Строя къща и сега съм на етап последна плоча - ще се налива след Коледа. След това през януари предстои изграждане на покривна конструкция. По проект покрива е четирискатен. Въпросът ми към Вас е Януари (а вероятно и част от Февруари) дали е подходящо време за изграждане на дървената покривна конструкция или да изчакам до пролетта?
Re: Покривна конструкция
18-12-2008 - 23:41:45
avatar
Откъде сухи дъски по това време!?Изчакай до напролет-няма да съжаляваш..... *drunk*

Чест и почитание
Re: Покривна конструкция
19-12-2008 - 00:01:48
Според фирмата изпълнител не било проблем да се изгради и със суров материал. Така или иначе по това време на годината (януари - февруари) дори и да се ползвал сух материал за конструкцията, то той щял да се овлажни.
LKK
Re: Покривна конструкция
19-12-2008 - 19:25:13
Цялата пролет и лято наблюдавах да стърчи една къща с бетонен скелет, иззидани стени и покрив без обшивка /само гредите/ Отначало си мислех, че са свършили парите, но нямаха вид на такива. Октомври наковаха обшивката и сложиха керемидите и всичко останало по покрива.
Re: Покривна конструкция
19-12-2008 - 20:04:42
Май сме на един хал.Аз проблема със сухите дъски си го реших с ОСБ-3.А по мнение на хора с опит ако хоризонталните и наклонените носещи покривни елементи-ребра,столици и др. са свободно висящи на по-малко от 2-2,20м,то измятането от влага или мокър материал е пренебрежимо.При мен всичко е на по-малко от 2,20,а и ребрата са ми 10/12,столици и попове 14/14.Отделно няма да бързам да затварям след това.
А иначе хората от горния пост на ЛКК наистина са направили най-добре-ако можеш да чакаш .......Аз обаче до пролетта/лятото незнам как ще е с паричките,така че в края на януари почвам покрива-вече съм складирал материалите.
Трябва на края на всеки работен ден да завиват -слани,снегове,мъгли.При мен така сме се разбрали.
Re: Покривна конструкция
19-12-2008 - 20:24:44
Като складираш материала го завиваш да го предпазиш от влага.Но отстани го остави да е отворен да се обдухва и да съхне.Сух материал в БГто няма.Кови го на сухо и веднага покривай щото влагата от дървения материал трудно се изкарва.
Re: Покривна конструкция
16-01-2009 - 11:53:34
za da izbegnesh mokrite daski, po-dobre si sloji pokrivnata izolacia, koyato si postavih az - isotec.
www.isotecbg.com
tryabva da ti kaja, 4e efekta e mnogo osezaem . izglejda po-skapo, no vsashtnost izliza po- evtino, zashtoto spestyava mnogo materiali, trud, vreme i nervi. a pak i sled tova ikonomiata ot otoplenie e dobra.
Neznam kolko e populyaren ve4e isotec, zashtoto navleze ot minalata godina, no shte go namerish.
uspeh
Re: Покривна конструкция
16-01-2009 - 12:44:42
дОБРЕ БЕ Славим разбрахме че имаш/слагаш/продаваш Изотек, че е ултра-мега-супер върха... Що не слагаш и по един ред за системире Рейнбоу, че да е пълна програмата - така и така видиш ли покрив си ти....

ДП Цом, моят покрив също го правих зимата. същите терзания имах, но един ден поканих на кафе един познат - стар майстор от Софийските села, дето цял живот е бил строител да му разкажа какво смятам да правя по покрива.. И той ми обясняваше, как навремето като сечели или внасяли от Коми вкарвали гредите в държавния резерв а оттам теглели изсушения материал.. Сега отдавна резерва е на мебели, сече се, бич1и се и се продава. Така че, ако човек има възможност добре е да си купи, да изчака с материала на сухо поне година после да го обработи и така да строи, но не зная някой който да го е направил.

При мен само ги карах да мажат със Садолин иначе коваха и работиха през декември-февруари 2007 Зимата не мбеше студена, ама си беше влажно. До мимента не виждам нещо да е кривнало, но все пак в тая къща не са спирали мокротиите, последно сега мазахме есента . Налято ще стане ясно. НО цепнатини по гредите вече си се появяват, съхнат полека-лека. Все пак дървото е жив материал - движи се, така че не се втелявай, давай смело само гледай да е добър материала, да няма много чепове, чверове, изгнило, да е здрав. Другото - съхненето е неизбежно и да даваш пари за материал от еди-къде си, сушен в супилня , за мен е безсмислено...
Re: Покривна конструкция
16-01-2009 - 12:54:34
Не съм чувал някой в Бг да прави покрив със сух материал.Строй,не бой се!
Re: Покривна конструкция
16-01-2009 - 13:23:10
А, правят, кума ми си купи пентхаус в Лозенец и навеса на откритата му тераса я правиха Нортоп... Специален материал, специални лакове, специални сглобки, планки, цялата дървения и перголи са видими, то си е произведение на изкуството...
Но и цената е адекватна на произведение на изкуството..
А за дървения под керемиди... Само да е здраво и обработено с препарати за дървоядите, че нападнат ли става чудо...
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход