Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

изчисляване квадратура покрив при груб строеж

Публикувано от ani 
pri plocha 55kv. pokriva ne moge da bade poveche ot 80-90 kv.poveche az sam profesionalen maistor na pokrivi.pochti s tova se zanimavam .
Стефан
Re: изчисляване квадратура покрив при груб строеж
09-03-2006 - 11:12:28
Ани, трудно ми е да ти отговоря така в съотношение, най-малкото защото не съм сигурен какво влагаш в "цена на плоча" - дали е само труд или труд с материали, ако е само труд, то аз се чудя на моята оферта, тогава, защото трудът за нулевия цикъл при мен е два пъти повече от труда за покрив.
Направо ти давам цифри
РЗП е 436 к., сутеренът е 100 кв. първа плоча 196 кв. покривът е 235 кв.м
За труд за нулев ц-л (това са фундаментите, подложен бетон, колони стени и долна и първа плоча) ми искат за труд, без 10% печалба и без 12% ДСР 21700 лв.
Съответно за І етаж 9947 лв и за втори етаж 6108 лв.
Виж за покрива трудът е 7230 лв.
Но ако сметнеш и материалите за покрива - при мен са керемиди Брамак с ОСБ обшивка и изолация Вилас, съответно дъски, дунапрени иматериали за подкапаци, челни дъски, анкерни болтове и т.н., общо се връзва горе-долу колкото нулевия цикъл - 23930 лв. за покрив.
Всичко това са цени отоферираното ми от преди няколко месеца - сега може би ще опитат да ми завишат нещо, не зная. Още не съм подписвал договор.
4овек, аз като гледам, не виждам някъде да се е минал моят строител, май...
По повод на поговорката...
Но в интерес на истината имах други много по-високи оферти, при това без нищо конкретно като спецификация , само цена на квадрат, ама кое точно колко струва - не е ясно.
Re: изчисляване квадратура покрив при груб строеж
09-03-2006 - 11:24:08
Ами когато строителят оферира, тъй като знае поговорката и има вероятност след като направи нулевия цикъл да бъде сменен е естестевно да ти оферира скъп нулев цикълsmiling smiley
Освен това - имаш цена за втори етаж + плоча - 6108. И отделно за покрива 7230. Т.е. над 1,3 спрямо първи етаж.
Само за труд ми се вижда малко множко тази оферта.ДА не би да влизат и материалите за кофраж в цената?
Стефан
Re: изчисляване квадратура покрив при груб строеж
09-03-2006 - 11:35:43
Не в нулевия материалите са още 22642 лв.
Но влизат 433 кубика иззкоп по 3.50, 109 куб. ръчен по 15 лв 650 куб. транспорт по 4 лв. още толкова депо и към 300 куб. обратен насип и трамбовка по 5+4 лв, които работи смятам да направя с друга фирма за доста по-малко пари.
Значи общо 8500 лв не са труд на бригадата а изкопни работи и свързани с тях.
А, като гледам има и машиносмяна на бетонпомпа 300 лв тук
Иначе всичко останало е поставка и монтаж, демек работа - колони, направа кофраж, полагане бетон и т.н. , труд.
Re: изчисляване квадратура покрив при груб строеж
09-03-2006 - 11:44:11
До Стефан: Извинявам се, че се намесвам, но и на мен ми се вижда много това , за което плащаш изобщо. Мисля, че някъде във форума срещнах /и все ми се струва, че ти го беше споделил/, че за арх. проет+ВиК+Ел+...+.... май преди една-две години беше платил по 12 евро/кв. Ама, супер скъпо е, си мисля.
Re: изчисляване квадратура покрив при груб строеж
09-03-2006 - 11:53:59
Е така по-бива. Всъщност какво се получава за грубия строеж като глобална цена? А техническото ръководство влиза ли в тези пари? В смисъл нали някой ще ти попълва документите по време на строителството.
Маги, беше по това време миналата година когато започнах да проектирам, 11 евро на квадрат струваше проекта и приключих през май, разрешението за строеж взех през септември - края, но пътувах и не успях да се организирам за октомври да започна а за ноември ми се видя късно и сега съжалявам.
Сега чувам и по-тънки цени за проектиране, но под 10 евро за квадрат, говорим за проект на еднофамилна къща, не блок (там е по-евтино) с всички части, геология (геоложко проучване), становища и заверки, мисля че не можеш да намериш някой да ти проектира, говорим за истински архитект, с наети шерпи за да спази разумния срок, който да поеме ангажимент и да си спокоен че няма да те връщат за несъответствия.
Много се вдигна цената на проектирането след есента на миналата година с прословутата им наредба за единните цени от камарата на архитектите - до тогава нормално беше 5-8 евро за еднофамилна къща, но аз се мотах тогава.

4овек, глобално за грубия строеж труд и материали покрито с брамак, зидано с четворки, естествено без топлоизолация, дограми, врати, 436 кв. РЗП от които 48 гараж на приземния етаж и една тераса на приземния около 18 кв. ми оферират за 125392 лв без ДДС. за ДДС-то на материалите е ясно, че няма мърдане, за труда вече ще си говорим като подписваме договор.
Това прави 290 лв. на квадрат, или 147 евро. Ако някой има по-добра оферта да дава координати на строителя. Само да не стане, както вече на два пъти ми се случи - 80 евро, обаче то тука много стръмно, ама водите как ще ги отведем и т.н. Дори един ми презентира гениалната си идея да започнем с подпорна стена почваща от улицата, която е в горната част, към Витоша и е лицето на парцела, да изкопаем ров до бъдещата къща, която ще е на 5 метра успоредно на улицата и да излеем бетон по стената и дъното на изкопа, та да сме изолирали водите от улицата и Витоша. Гениално, но на въпроса му аз гъби ли да гредам в тоя ров прад къщата ми, той вика - що, може да си направиш мостче, много ще е екзотично....
Тази фирма ми препоръчаха приятели, гледах две техни къщи, на пазара са отдавна, не се изхвърлят, е не са май от тънката лайсна, но дано си струва. просто друг не съм намерил така сериозен, засега.
Re: изчисляване квадратура покрив при груб строеж
09-03-2006 - 12:39:53
Значи, договорката ми е за цена 6,7евро/кв, като може да падне още ако не бързам във времето и 6-7 месеца не са проблем за мен. Аз по принцип мога да чакам, така че се надявам да се побера в 6 евро/кв. Тук говоря за сборна цена, влиза всичко. За мен тя е супер изгодна, стига само да не се оплеска нещо. :crazy:
Маги, това е чудесно, щом можеш да спестиш 4 евро на квадрат, по-добро няма. Само ще си позволя да те посъветвам да се поинтересуваш още веднъж дали всичко правилно е разбрано и поставено помежду ви, предполагам, че нямаш договор с такава цена, защото той не може да бъде регистриран в Камарата - това е под задължителната минимална цена за строеж пета категория, какъвто предполагам е твоята къща, в София. Виж ако е другаде е друго нещо.
Значи, ако утре имаш проблем с архитекта, няма кой да те защити.
Мой приятел даде 50 000 лв за проект на блок, който в един момент се оказа че е проектиран абсолютно в разрез на строителните нолми и изискванията на пожарникарите за подход ли рампа ли, не съм сигурен отпред - 4овек по-ги знае тези неща. Е, наложи се да го прави друг, защото тя направо си казала че й е за пръв път такова нещо (!!!!) и на този друг той плати отново и вече 8 месеца не може да си вземе парите от нея защото няма договор и от Камарата вдигат рамене и казват че не регистрирано при тях. Сега е завел дело, добре поне, че му е подписала разписка...
Тя, обаче , за да си го върне, на свой ред ходила да го докладва в Икономическа полиция, че тоя човек е мошеник щом има толкова пари да строи блок, абе качамака е пълен.
Просто да знаеш какви работи се случват, дано всичко при теб е точно.
Желая успех!
Re: изчисляване квадратура покрив при груб строеж
09-03-2006 - 14:41:13
ЗА фирмена цена си е добре 150 евро на кв.м. за еднофамилна къща. В смисъл трудно ще намериш някой дето да я направи по-евтино. Иначе ще ти оферират , ще ит обясняват как за 80, максимум за 100евро ще тия направят, полсе щесе окаже , че "имали предвид, че ще правят само..."
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход