Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Омекотяване на водата !??

Публикувано от elpigroup 
Re: Омекотяване на водата !??
18-09-2008 - 17:54:34
За басейна нещата се решават без проблеми, но за къщата-няма спасение....
Re: Омекотяване на водата !??
18-09-2008 - 20:22:21
Много отдавна исках да засегна тая тема - Флорирането на водата (на всяка бутилка минерална вода в състав пише - F - Флуор който е силно отровен . В много страни е забранено флорирането , което вреди на здравето на мозака , на костите и на зъбите .Слага се и в пастите за зъби което също е доста противо показно. Вижте в гугле - тровене с флуор .
Re: Омекотяване на водата !??
18-09-2008 - 20:27:33
avatar
filmatoplo Написал:
-------------------------------------------------------
> Много отдавна исках да засегна тая тема -
> Флорирането на водата (на всяка бутилка минерална
> вода в състав пише - F - Флуор който е силно
> отровен . В много страни е забранено флорирането ,
> което вреди на здравето на мозака , на костите и
> на зъбите .Слага се и в пастите за зъби което също
> е доста противо показно. Вижте в гугле - тровене с
> флуор .

Не се впрягай! В минералната вода флуорът е в количества, които не са вредни за организма, а му трябват. Никой не флуорира водата- по- лошо, хлорират я, което е доказано вредно . Преди доста години в Ню Йорк забелязали увеличение на рака на стомаха при жените- домакини. Оказало се, че седейки в къщи, пият чешмяна вода. Докато работещите- купуват минерална и сокове. Така разбрали, че е от хлора. От тогава озонират водата.
Abu
Re: Омекотяване на водата !??
18-09-2008 - 21:28:05
Камелия,
ти нали по разбираш от химия - абе атомен кислород и свободни радикали едно и също ли е??? В общи линии ми е ясно какво става, ама все го обясняват като за академици! Още в училище учителят ми по химия си правеше майтап, че при хлорирането се отделя един PacMan - атомен кислород (О, а не О2), който плюска де що свари, чак боята от дрехите. Номерът бил хлорирана вода да се пие от чаша поне две минути след наливането и нямало страшно... Ама тогава не беше модерно да се говори за свободните радикали и не помня същото ли е при пърженето в олио дето се отделя? Факт е че и двете (пък то май е едно) увреждат лигавицата на стомаха и оттам ти е информацията за раковите заболявания.
Малко по-нагоре съм си казал, че не искам йонизиране или нещо с ток, щото доколкото знам резултатът е същият - още О-та.

ПП Най-безумната теория, която съм чувал за спада на раждаемостта в България беше, че хлорирането водело до импотентност... Пък аз дотогава обвинявах алкохола!!!
Re: Омекотяване на водата !??
18-09-2008 - 22:44:14
Между другото оказа се супер сложна ралта с тва омекотяване за еднофамилна къща ...или се продават промишлени инсталации или се предлагат локални за една точка филтри , които искат ежедневно почистване и обслужване....супер крива работа confused smiley

още се чудя....кво да правя sad smiley
bnm
Re: Омекотяване на водата !??
18-09-2008 - 23:27:58
[www.nikol-n.com] Пак да кажа,тази фирма ни монтира омекотителя.Преди водата да мине през него има друг филтър,който я чисти от боклуци.Самият омекотител не иска кой знае какво обслужване.Гледаме да има сол .Това е цялата грижа.Той е програмиран и през определен период от време,който зависи от твърдостта на водата,се включва за регенерация.Само немога да си спомня дали бяха 700 лв или евро.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-09-18 23:34 от bnm.
Re: Омекотяване на водата !??
19-09-2008 - 00:40:36
bnm , обаждах се и на никол, но това е положението имам по сериозна консумация , която не може да се пречисти през филтъра без ежедневно обслужване... confused smiley
bnm
Re: Омекотяване на водата !??
19-09-2008 - 15:08:10
Elpi,какво я правиш тази вода,да не бутилираш!? :ami: smoking smiley
Re: Омекотяване на водата !??
19-09-2008 - 21:46:22
Камелия ти луда ли си , аз лично съм един от мишките които служеха за опити през 77 година когато по списък ни даваха малките бели хапченца - флуор .Слагаха ни ги на чина и ни караха да ги хрускаме . Резултата бе катастрофален за зъбите ни и за костна система - едвам се оправяме от тогава.За справка - световната конспирация против здравето , раздел програма-ф . Там е описано през годините как правителствата са правили експерименти с обществата и в кои даржави е строго забранен флуора .
Re: Омекотяване на водата !??
19-09-2008 - 22:10:36
avatar
filmatoplo Написал:
-------------------------------------------------------
> Камелия ти луда ли си , аз лично съм един от
> мишките които служеха за опити през 77 година
> когато по списък ни даваха малките бели хапченца
> - флуор .Слагаха ни ги на чина и ни караха да ги
> хрускаме . Резултата бе катастрофален за зъбите ни
> и за костна система - едвам се оправяме от
> тогава.За справка - световната конспирация против
> здравето , раздел програма-ф . Там е описано през
> годините как правителствата са правили
> експерименти с обществата и в кои даржави е строго
> забранен флуора .


Не съм луда. Едно лекарство е вредно, когато дозата му е по- голяма от нужната. Помниш ли разядените кафяви зъби на бургазлии? Оправиха се след като започнаха да им дават флуор. Но, не само на тях даваха, а на всички деца в страната. И нищо ни нямаше, пък и сега сме добре. Не се шашкай излишно.
Изпускаш нещо много основно. Съставът на водата, която населението пие. Той е определящ. В онези години никой не пиеше минерална вода, помниш ли? Само бъбречноболните ходеха "на Хисаря" и се връщаха с едни бели порцеланови бърдучета.
Не можеш да се причисляваш механично към някакви "жертви". При това, нали бяхме зад желязната завеса- далеч от световната конспирация....... winking smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход