Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Еретично за топлоизолацията

Публикувано от Petar 
Re: Еретично за топлоизолацията
09-04-2008 - 20:10:23
Ven, кажи какво ти котлето, и аз трябва да купувам нещо такова трябва ми пиролизен котел за около 300 кв. м. изолирана къща дайте съвет моля който има представа на сегашния момент, какво да купувам.
ven
Re: Еретично за топлоизолацията
09-04-2008 - 22:39:53
Ами котела е 25KW - Viessman

Аз лично ако сега трябваше да купувам бих поразгледал повече пелетните котли. Разни познати ползват -- по-скъпо излиза отоплението но имаш регулация в по-голям диапазон. Зареждаш веднъж на няколко дни според размера там на шнек/резервоар.

За една година ползване:

- Евтино гориво
- Топли си въпреки че го пълня с влажни дърва
- Всички казват че на сухи дърва ще работи по икономично и по-добре, ама за сухи дърва трябва пространство да ги сушиш - та ще правя навеси таз година да суша дърва smiling smiley
- Малък диапазон за регулация. Като стане по-топло ми се е случвало да прегрява котела. (може би ако се комбинира с някакъв акумулиращ съд този проблем да се избегне)
- Твърдото гориво си е свързано с доста пушеци и след това пепел.
- Два пъти на ден зареждане. В по-студените дни и по 3 пъти съм зареждал.

като цяло съм доволен, студено не ми е било smiling smiley котела топли и 200 литра бойлер който стига за къпане почти като с централно отопление. Т.е ако температурата в бойлера падне, тез 25 КВ го топлят само него - общо взето не съм имал случай да ми свърши топлата вода дори да се изкъпем цялото семейство един след друг.
Re: Еретично за топлоизолацията
10-04-2008 - 01:08:54
Не мога да повярвам че една софийска зима продължава 8 месеца!!!Най-вероятно изолацията е повече от недостатъчна и в такъв случай "зимата" ще продължи 12 месеца, само че през останалите 4(хайде нека да са 2 месеца) ще бумтят климатиците. Дори само 12-15 % да са загубите през стените, това са поне 15-20 лв. на месец. Ако ще за 10 години да ми се изплати масрафа по изолирането на стените пак ще го направя, да не говориме че всички видове горива(енергоносители) само ще се увеличават. Ех, ако разчитате на глобалното затопляне...това е друг въпрос :}
Re: Еретично за топлоизолацията
10-04-2008 - 07:35:58
range">Ами котела е 25KW - Viessman

Аз лично ако сега трябваше да купувам бих поразгледал повече пелетните котли. Разни познати ползват -- по-скъпо излиза отоплението но имаш регулация в по-голям диапазон. Зареждаш веднъж на няколко дни според размера там на шнек/резервоар.


Ven, айде да се чейджим с котлите аз ще купя твоя а ти си купи пелетен - аз не искам да се привързвам към пелетите, едно знам със сигурност че в близките 20 години мангалите (colored) и дървата няма да изчезнат, пък и живея в такъв район дето има много дърва. Твоя котел чугунен ли е.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-04-10 07:43 от Ivel.
ven
Re: Еретично за топлоизолацията
10-04-2008 - 08:17:16
Quote

Ven, айде да се чейджим с котлите аз ще купя твоя а ти си купи пелетен

Твърде много разправии са smiling smiley Котела тежи над 500 кг - миналата година 4 човека се борихме 2 часа да го вкараме в мазето. После 2 дена му връзваха системите там специалистите.

Нямам идея дали е чугунен:
[www.viessmann.ru]

Но след като направя изолаця таз година ще правя подобрения по отоплителната система. Или ще слагам акумулиращ съд или ще си монтирам един радиатор в мазето да ми служи като охладител в случай че котела тръгне да прегрява да пуска тоз радиатор.
Re: Еретично за топлоизолацията
10-04-2008 - 08:26:03
Петре,
интелигентен, човек изпаднал в дълбока заблуда, та чак се чудя дали да се включвам. Това, което си цитирал от брошурата на Изовер е пълна глупост и изключително грешно. От тази грешка ти тръгва заблудата, а ти си се постарал да се задълбочи сериозно. Аз съм от от онези "диви капиталисти" които правят по милиони м2 изолация. Какво е коефициента на топлопреминаване U??? [W/m2K] - какво количество енергия [W] изтича през 1 м2 ограждаща конструкция /стени, прозорци, тавани и т.н./ за 1 час при температурна разлика 1 градус. Сам можеш да си изчислиш пропорциите за твоята къща конкретно и не вярвай на Изовер - пълна глупост!!!
Re: Еретично за топлоизолацията
10-04-2008 - 09:54:46
asdf123

Досега съм забелязвал че твойте постове винаги са конкретни и обосновани.
Не и в тоя случай...sad smiley ...просто даваш определения без никаква обосновка.

Щом Изовер и Saint Gobain си позволяват така нагло да лъжат, на кого да вярвам ? confused smiley

Щом си убеден че брошурата им е пълна глупост значи знаеш ИСТИНАТА.
Моля сподели я във форума, всички ще са ти благодарни.
Re: Еретично за топлоизолацията
10-04-2008 - 11:11:46
Не е казано директно че е лъжа просто не можеш да си правиш сметките така лаишки. Дори и да са 30% загубите през тавана за една едноетажна къща, дали ще е същия процент ако къщата е триетажна? А процента дето го "слагаш" за прозорците е толкова изсмукан от пръстите че няма накъде. Изпълненията там могат да варират в пъти - едно е къща близка до пасивната - големи прозорци само на юг, никакви на север и съвсем малко на изток и запад, а съвсем друго къща с витрини заради някоя "гледка" на запад например. И при фасадите процента може да варира много според "раздвижеността" на къщата...
Нямаш ли ОВ проект - там са ти сметнати загубите като цяло.
Re: Еретично за топлоизолацията
10-04-2008 - 11:54:18
Защо бе Боби - 70мм 5 камерна дограма Коммерлинг с 32 мм двоен стъклопакет с К стъкло не е ли с U около 1.5, което е колкото е U на стената ми с 25 см Поротерм ?
Какво съм изсмукал от пръстите си ?

На север и на запад нямам прозорци - само на юг и на изток
Re: Еретично за топлоизолацията
10-04-2008 - 12:21:28
Още нещо - къщата ми е двуетажна, казал съм го. И какво от това.... Къде ще отиде топлината освен загубите през стените дето са сметнати и за двата етажа ?
Ще кажеш - термомостовете през плочата между двата етажа.
ОК, дори да удвоим двийно от 3 на 6% загубите от термомостове и да намалим тези от тавана от 30% на 27% - не виждам някаква съществена разлика в изчисленията си

Истински ОВ проект нямам. Да не казвам че по проект ми е даден 5 см фибран за външна изолация, което всички знаем си е пълна глупост.
Е мога ли на такива хора да се осланям за коректно изчисляване на ОВ проект?
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход