Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

търся мнения за сглобяемите къщи

Публикувано от toniko 
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
15-07-2014 - 23:23:38
Съгласен съм с мнението на колегата за Екозид , заа Дом Хоби - София съм чувал добри отзиви...
Re: търся мнения за сглобяемите къщи
07-08-2014 - 15:06:50
Здрaвейте,
досегa следях същaтa темa в Сглобяеми къщи 3 нa бг мaммa, където ще постaвя, същия въпрос. С оглед нa мaсовите нaводнения от последните месеци, все повече се убеждaвaм в товa че при бедствия от пидпбен хaрaктер, може би е по добре дa имaш сглобяемa къщa, която ще можеш бързо дa ремонтирaш или aко е безвъзврaтно унищоженa дa построиш нaново. От видяното по телевизиятa се убеждaвaм че мaсивните къщи се нуждaят от огромни средствa зa възтaновявaне. Вие кaкво мислите.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2014-08-07 15:50 от hristogeorgiev.
Re: търся мнения за сглобяемите къщи
19-08-2014 - 01:15:47
avatar
Мисля, че цените дето ги дават за сглобяемите къща са безумни, почти равни на монолитните. АКо беше 5 000 лв. да ги прежали човек.

Последната къща , която строя и в момента трябваше да бъде сглобяема. Но не предлагали бетонната основа. Казали на човека по 300 евро без основа. И проектанта след като му направи основата, се установи, че струва 25 000 лв. само тя. Бетон и желязо според почвата. И съответно човека реши да му направя монолитна вместо сглобяема. Плюс това тези от фирмата за сглобяемите къщи не знаели точно как ще стане покрива от 200 квадрата. И за него му казали 20 000 лева. И изведнъж от къща 130 с по 300 евро до ключ, той се оказал само с плоча и покрив за 45 000 лв. Та такива ми ти работи с тези сглобяеми къщи.

По-вероятно да е безвъзвратно отнесена, а монолитната ще се оправи. Това е моето мнение. Все пак едно е бетонни колони, греди и тухли между тях, а друго е дървени колци с летвички и вата между гипсокартона.
Не отричам сглобяемите къщи - за всеки си има тип къща. Струва ми се, че са доста скъпи за това, което предлагат като здравина, комфорт и издръжливост във времето.
Re: търся мнения за сглобяемите къщи
22-09-2014 - 12:07:01
Защитата от наводнения....е да си на по-високо. На практика нито едната, нито другата ще оцелеят без жестоки повреди и без всичко в тях, попаднало под нивото на водата, да бъде тотално унищожено. Водното течение, влезе ли под основата, смятай, че всичко е компрометирано нацяло. А при наводнения това се случва в огромни мащаби- десетки квадратни километри. Няма никаква разлика дали ще падне след два дни или ще пада в продължение на два месеца след оттеглянето на водата, като започнат слягания и размествания на пластове.От много неща зависи- какво са почвите в района, колко бързо ще се оттегли водата...
Re: търся мнения за сглобяемите къщи
23-10-2014 - 16:17:26
Мен ме интересува нещо по специфично, тук там съм го мяркал в интернет, и за това да питам. Значи викат че голям проблем за всяко строителство е влагата, тя бил най-лошия враг на дървените къщи защото те могат да изгният, за разлика от тухлените, които само ще си миришат. Та казват не трябвало да се слага стириопор върху дърво, защото така ако се натрупала влага, стириопора не й давал да излезе *xxx*? Това колко е вярно, защото аз почнах да търся кой с какво прави и масово е сип панели и osb, а примерно гледам тези и някъде другаде пак съм срещал, правят с някакъв гипсофазер. Заради влагата ли така правят или просто така са си решили? И той този фазер няма ли да е по мек или крехък? Къде беше викаха че нямало значение как се прави а трябвало да се направи както трябва, е аз ако искам да отида и да видя някои къщи, по какво ще разбера дали са направено както трябва?
Re: търся мнения за сглобяемите къщи
14-11-2014 - 12:05:07
Сглобяемите къщи имат много вариации - голяма част от тях дори не са от дървена конструкция. Най-разпространения вариант в България е дървен скелет с вата между него и облечен със стиропор и мазилка. Най-разпространен е защото масата от хората искат къщите им отвън да са с мазилка, а и е горе-долу най-евтиния. Заради влагата отвътре задължително се слага пароизолация. За съжаление по този начин къщата вече не е т.н."дишаща", ама за да я правиш "дишаща" трябва да изхабиш една торба с пари при неясен резултат.

Това с намокрянето на дървото са разни теоретични гимнастики на мозъка. Основната разлика между сглобяемото и стандартното (монолитно) строителство е начина по които се строи (бригади, фирми, материали.....) и това че при сглобяемите си на гредоред (дървен или метален) а не на твърда плоча. Във всички случей обаче монолитното строителство има предпоставки за по-дълъг живот (за съжаление по-дълъг от този на собствениците им).



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2014-11-14 12:05 от Tsilkov.
Re: търся мнения за сглобяемите къщи
27-11-2014 - 18:08:33
Здравейте, искам да изкажа мнението си за моята къща, която е сглобяема. Много съм доволен от бързината и качеството, с които беше изградена, а сега и при по-студените дни наистина усещам нейните положителни качества. Екозид през 2006 може да са били прохождащи и да са допускали грешки, но за тези години явно са си научили урока и това, което предлагат сега е наистина добро. Препоръчвам ги.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2014-11-27 18:21 от m_stefanov.
Re: търся мнения за сглобяемите къщи
10-01-2015 - 15:27:13
Не очаквай чудеса от материали и технологии в БГ. Просто не става. Липсват....много неща...
Re: търся мнения за сглобяемите къщи
26-03-2015 - 02:53:15
Здравейте, прочетох доста от темата, понеже ми предстои строителство и също съм в дилемата монолит или сглобяема конструлция... Искам само да вметна за наводнения и т.н. Погледайте малко видеа с наводнения и ще видите, кое издържа повече - разбира се че монолита! Иначе сглобяемите изглеждат много добре, но някак си макар и след всичко прочетено не могат все още да ме убедят и май ще бъде монолит. Знам, че е голям филм, но понеже засега нямам толкова пари и ще строя на етапи!
Re: търся мнения за сглобяемите къщи
15-04-2015 - 21:38:42
Защо не проучите къщите от бали слама - излизат по 2000 лв. [www.budnaera.com]
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход