Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Живот без влага!!!Възможно ли е това?

Публикувано от ri4ipi4a 
Живот без влага!!!Възможно ли е това?
06-03-2008 - 11:16:48
Възможно е разбира се, с вентилируемите фасади на www.petkom.eu . Преди да Ви предложа статия за вентилируемите фасади искам да отбележа някой от характеристиките на материалите на Верзалит Австрия:

--Фасади ( SIDING ): 20 години гаранция; 100 пастелни цвята; 11 дървесни декора.
--Балкони и огради: 20 години гаранция; 100 пастелни цвята; 11 дървесни декора.
--Външна подова настилка TerraZa: подходяща за басейни и външни тераси на заведения, хотели, вили и др.; 30 години гаранция; 4 цвята.
--Подпрозоречни плочи: 15 години гаранция; 15 цвята: дървесни и мраморни декори.
(служат като температурен буфер между стената и дограмата и така намаляват конденза до колкото е възможно,имат борд който да отвежда капчиците от остатъчният конденз на безопасно разтояние от стената)
--Плотове за маси: 3 години гаранция; над 55 цвята.


ХАРАКТЕРИСТИКА НА ТЕХНОЛОГИЯТА НА "Werzalit Austria"

Продуктите на Werzalit Austria представляват фино нарязана висококачествена дървесина(от сърцевината на Бял Бор и Европейски Дъб), съединена с термовтвърдяваща се изкуствена смола. Материалите се пресоват под високо налягане и се спояват без фуги. Така се гарантира висока влагоустойчивост, добра изолация и степен на износване. Вече има и голямо разнообразие на цветови съчетания и форми. Това дава възможност материалите да се подберат в зависимост от интериора/екстериора и да се постигне индивидуалност в оформлението.

Всички материали, които се използват при производството на Верзалита са висококачествени и се различават от вече познатите сред потребителите изкуствени продукти. Заради специалните химически вещества и лепила, внедрени по време на производството, Верзалитът е предпазен от гниене, плесенясване и появяване на гъбични образования. Също така Верзалитът не се поврежда от влагата и от влиянието на други климатични условия.

Верзалитът има висока огнеустойчивост.
Може да издържа на температура от - 50 С до +180 С .
Освен от силна киселина, Верзалитът не се поврежда от химикали, кока кола, плодов сок, чай, мляко, мазнини и лимонова киселина.Трудно се надира. Лесно се почиства.

Верзалитът е продукт, който можете да даде ход на интериорните и екстериорните Ви решения.

Технологията на вентилируемите фасади ще разберете от следната статия:

Вентилируеми фасади

Една от най-прогресивните системи в строителството е технологията на вентилируемите фасади. Вентилируемата, или както още я наричат окачената фасада – това е система, състояща се от облицовка, топлоизолация и дървена подконструкция (в редки случаи алуминиева). Принципът на системата се състои в това, че технологичното разстояние, оставено между топлоизолацията и облицовката обезпечава свободно движение на въздушния поток.
Така естественото движение на въздуха в пространството между верзалитовия сайдинг и топлоизолацията осигурява на стената постоянно да е суха, не позволявайки образуване на конденз и влага. Именно този въздушен промеждутък снижава загубите на топлина, явявайки се в ролята на температурен буфер: температурата на въздуха в него е с 3-4 градуса по-висока от температурата извън сградата. Слоевете в системата - отвън навътре - са разположени в ред на намаляване на показателя на топлопредаване, а съпротивлението им на паропроникване нараства.
НОСЕЩА СТЕНА
Стената е опорната точка за цялата система. При изграждане на окачената фасада, съществените параметри, които се следят са отклонението на стената по вертикал и хоризонтал, а също така и отклоненията при ъглите. Всичко това налага геодезическо заснемане преди изпълнението на работния проект.
От важно значение за избора на скрепителни средства е материала, от който е изпълнена стената и евентуално степента на износването му.
Подконструкция
Ролята на подконструкцията е:
- да преразпредели натоварването от окачената фасада на опорната стена;
- осигурява достатъчно отстояние на сайдинга от стената, с цел полагане на топлоизолацията;
- да осигури необходимото пространство за циркулация на въздуха.
ТОПЛОИЗОЛАЦИЯ
Топлоизолационният слой защитава стената от замръзване, изравнява температурните й колебания и възпрепятства появяване на деформации, особено неблагоприятно влияещи на високите сгради. По този начин се увеличава продължителността на експлоатация на носещите стени в реконструирани сгради и съкращава разходите по ново строителство. Топлоизолацията увеличава и топлоакумулиращата способност на стената. Стена с външна топлоизолация изстива 6 пъти по-бавно от стена с вътрешна такава. Друго преимущество е повишение на звукоизолацията в широкоспектърния диапазон над два пъти.
ВЪЗДУШНО ПРОСТРАНСТВО МЕЖДУ ФАСАДНИТЕ ЛАМЕЛИ И ВАТАТА
Въздушното пространство работи на принципа на тягата – въздухът в него се движи заради разликата в налягането и не позволява събиране на атмосферна и вътрешна влага на повърхността на стената. Снижават се загубите на топлина от сградата 3-3,5 пъти. Оптималната ширина на жлеба е 30-50 мм.
clap: eye popping smiley



Редактиран 5 път(и).Последна редакция на 2008-03-10 10:24 от ri4ipi4a.
Re: Живот без влага!!!Възможно ли е това?
06-03-2008 - 12:01:48
Не казвам, че е евтино, но това е материал който не изисква никаква поддръжка във времето така с годините парие ще ви се върнат многократно.
Re: Живот без влага!!!Възможно ли е това?
05-04-2008 - 12:20:59
avatar
тук някакъв монолог се е заформил, а какви са цените? smiling smiley
Re: Живот без влага!!!Възможно ли е това?
05-04-2008 - 12:58:41
avatar
Не знам за цените ,но как се справят с буболечките и короядите и там всякаква друга гад?!!
Щото в щатите имат подобен проблем?
С почит

Чест и почитание
Re: Живот без влага!!!Възможно ли е това?
05-04-2008 - 14:39:43
avatar
ама те тези са пластмасови.. или ти имаш предвид зад тях че ще става развъдник, вярно е гадно да си го помисли човек smiling smiley нали е на разстояние - ще има система която периодично ще пуска там ДДТ smiling smiley

ако не по този начин, има ли друга облицовка (може би дървена) така че да се получава този изглед? Гледам че и тук заповат да облицоват така, а е красиво - примерно видях че на тези новите блокчета на България, забравих как си бяха кръстили комплекса, имат такава облицовка на някои части (едни изхвръкнали навън) - тези дървени ли са или са пластмасови като горните, някой знае ли?
Re: Живот без влага!!!Възможно ли е това?
06-04-2008 - 08:24:25
avatar
Има и дървени/внос от Германия/ има и ПВЦ /внос от Италия/,на не виждам смисъла след като може да се дръпне хубава мазилчица на обектчето!?
Не прегаря ли тази пластмаса от слънцето,не се ли пука и не старее ли?
Вярно ,че може да се обработва с химикали срещу буби,ама що да ги дишаме и тях все пак?
Дървените са качествени,на начинът на захват малко ми е Х,как ще анкерирам на обект правен с гръцки и сръбски тухли-те просто цъфтят докато ги докоснеш!И зобщо не ми се мисли и какъв ще е разходът за лак,импрегнация и т.н. след 10 години например на същата тази красота.....
Ех, ама не ми се правят глупости май.....
Не че не харесвам,ама що да си навирам таралеж в гащите
С почит

Чест и почитание
Re: Живот без влага!!!Възможно ли е това?
06-04-2008 - 11:26:32
avatar
Е ами при мен - само за красотата. Аз сега си събирам предварителна информация, за да преценя различни варианти и да си избера накрая този за който бих отделил финанси smiling smiley


Един въпрос към ri4ipi4a, ако той е този който предлага нещата в рекламката - какво се прави с ъглите, как се снаждат там нещата? Имам предвид всички комбинации - вътрешен и вътрешен ръб межу две равнини, и ръб при срещането на три равнини, както и ако равнините не са перпендикулярни?
Re: Живот без влага!!!Възможно ли е това?
06-04-2008 - 18:27:50
Вентилируемите фасади са най-висок клас системи за топлоизолация и са масова практика в Европа. Дали ще е сайдинг, керамика, дърво или естествени камъни е въпрос на вкус и предназначение на сградата, но всички те имат едно основно предимство - осигурават висока дишаща способност на стените, което при конвенционалния начин на топлоизолация е до някъде проблем. Другото предимство е много по-високата устойчивост във времето. Постоянно виждам напукани фасади и то направени преди 3-4 години.
додо2, това не е за "направи си сам", специалистите знаят как се правят детайлите, освен ако и ти не искаш да станеш монтажник, не виждам защо питаш.
Re: Живот без влага!!!Възможно ли е това?
06-04-2008 - 18:38:16
avatar
Ами питам защото сме в България. Аз си падам перфекционист и искам да е ок всичко и сега като гледам материали за да мога да преценя - питам smiling smiley То ще кажеш това пък проектанта ще го мисли ама аз нали трябва да му казжа какво горе долу искам smiling smiley

П.С. като казваш, че замества топлоизолация, означава ли че под него няма друг изолатор? Направо върху тухлите ли се закачат? Или поне се измазва отдолу?
Re: Живот без влага!!!Възможно ли е това?
06-04-2008 - 19:08:38
Стена - вата /топлоизолатор/ - въздух - финиш /какъвто ти харесва - сайдинг, дървени плоскости, керамика, естествен камък, алуминий /еталбонд/ и т.н. Топлоизолатора е ватата, която се "кове" директно върху стената, без лепила. Няма мокри процеси! Единствено ако искате да изглежда с "мазилчица" има и този вариант и той единствен има вода за изпарение, но тя е отвън. Т.е. може да се работи през цялата зима и напролет да се направи само мазилката. Това, разбира се е за тези, които бързат много...
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход