Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

ОБЩА ЕТАЖНА СОБСТВЕНОСТ, но за КОГО ПО ТОЧНО?

Публикувано от dsartman 
ОБЩА ЕТАЖНА СОБСТВЕНОСТ, но за КОГО ПО ТОЧНО?
26-07-2007 - 15:23:31
Здравейте,
Имаме следния проблем във входа:
- блокът е 6-етажен, по 3 апарт. на етаж
- има нужда от подмяна на вертикалната тръба за обратните води на средните апартаменти, 1/3 от собствениците в частта й преди заустването в шахтата в избеното помещение (ремонтът ще е по-голям, но не това е важно)
- апартаментите от ляво и от дясно имат съответно отделни вертикални водопроводни инсталации
- собствениците на останалите 2/3 от входа заявяват, че това е обща етажна собственост само на средните апартаменти, които обслужва и само те трябва да си поделят разходите за ремонта.

Изглежда логично, но понеже зная, че в случая става дума не за логика, а за законови положения, моля знаещите да ми посочат в коя част на кой нормативен документ са уредени подобни ситуации.
Re: ОБЩА ЕТАЖНА СОБСТВЕНОСТ, но за КОГО ПО ТОЧНО?
29-07-2007 - 11:30:53
потърсете из ПУРНЕС там сте намерите инфо.
Според мен е обща собственост- нали от там минава водата на целия блок.Но ако съседите ви си измислят причини да не се включат, мисля, че нищо не може да направите.На практика.
Моите съседи казаха,когато се стигна до ремонт,че покривът е мои, тъи като съм на последен етаж. И си ремонтирах сама.Следващият път,ако има нужда от ремонт, сте им кажа,че сте си надстроявам етаж над апартамента,нали покривът е мои - любопитно ми е на кого сте бъде тогава покрива?
И таванът на стълбищната площадка се беше срутил - пак аз го поправях,защото на тях това не им пречело.важното е да стигнат до собствната си врата.
Re: ОБЩА ЕТАЖНА СОБСТВЕНОСТ, но за КОГО ПО ТОЧНО?
29-07-2007 - 16:26:37
Не, от там минават обратните води само на 1/3 от апартаментите, но последствията (отпадни води се изливат зад блока,наводнява сечаст от мазето,развъждаме си собствени комари) са за всички живущи.
Но вие сте права - като дойде време за плащане, покривът (и всички общи по закон части) е само на живущите под него, на главите на които тече. И аз съм един от тях. Добре, че сте имали възможността да поемете ремонта!
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход