Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Проблем с електромер

Публикувано от blue_g 
Проблем с електромер
01-06-2007 - 09:49:49
здравейте, имаме от известно време наемател във входа и му сложихме отделен електромер. Електромера е вързан към електромера за общи нужди на входа, като към края на месеца наемателя заплаща само разликата в киловатите. Вчера установихме че електромера е навъртял само няколко единици за последния месец. Електромера е пломбиран. Или електромера не е читав или наемателя прави някакви шашми. Електромера е в стаята ме. Какво се прави в такива случаи. Към кого да се обърна за да се установи разминаването. Енергото длъжни ли са да идват.
Re: Проблем с електромер
13-06-2007 - 01:49:26
А все пак има ли възможност този "наемател", последния месец да не е бил в обитаваното от него помещение и просто да не е разходвал енергия? (Питам защото скоро ме питаха от ВиК дали си ползвам апартамента - понеже съм нямал разход на топла вода в кухнята :} )
Re: Проблем с електромер
13-06-2007 - 20:21:18
енергото ги интересува ел-мера в таблото. това е контролен и важи за само за вас.
доколкото разбирам сте отдали общо помещение. вариантите са три
-остава в този му вид. с контролен ел-мер.
-упълномощавате един от вас и вие си заявявате и откривате партида в енергото както са партидите на асансяора и стълбите. таксите са за ваша сметка.
-подписвате договор за наем и наемателя си открива партида и му монтират ел-мер в таблото. в най честия случай таксите са за сметка на наема. при прекратяване на договора наемателя си закрива партидата.
може да ме коментирате
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход