Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Етажна собственост - права, задължения и такси

Публикувано от dabon 
Етажна собственост - права, задължения и такси
28-03-2007 - 17:04:17
Имам едно питане:

Имам гледачка, която по цял ден е у дома. Домоуправителят твърди, че трябва да плащам такса за нея. Не смятам, че е редно, предвид, че те живее и е регистрирана на друго място.

Бихте ли ми отговорили какви са правата и задълженията ми в случая.
Ако може подкрепено и с доказателства /закон, наредба/.


Благодаря!
Re: Етажна собственост - права, задължения и такси
28-03-2007 - 17:59:18
Ne razbiram zasto trjabva da plastate, sled kato ne jivee v apartamenta.I za gosti ne se plasta.
Poiskaite ot domoupravitelja da vi kaje na kakva baza ,na koi zakoi i na kakvo osnovanie iska pari v tozi sluchai.Toi trjabva da moje da objasni, sled kato smiata, che znae zakonite.

Predpolagam, che imate predvit dete ili bolnogledachka.

No - vsjakakvi sluchai ima - nashata domoupravitelka iskashe ot edno ot semeistvata da plastat za chistachkata si, kojato idvala vseki den da chisti apartamenta.
Imashe edin mlad maj,naematel - pri koito ponjakoga prespivaha prijatelki - i toi trjabvalo da plasta za tiah - kaza domoupravitelkata.

Smenihme ja v posledstvie - sega tja ne si plasta razhodite.
Re: Етажна собственост - права, задължения и такси
18-07-2007 - 13:12:16
Здравейте, искам да попитам някои знае ли дали трябва да искам разрешение от съседа си отгоре ако искам да си сложа тента на моя балкон, която ще е закачена на тавана на моя балкон , т.е. негов под.
Re: Етажна собственост - права, задължения и такси
22-08-2007 - 08:32:57
Здравейте,

Живея в кооперация от 8 апатрамента. На събрание (няма протокол и подписи) взехме решение да наемем чистачка. Комшийката от първия етаж каза, че или ще плаща 1/4 от цената (защото цапа по-малко в сравнение с тези на 4 етаж, които като минавали през всички етажи за да се приберат цапали повече или няма да плаща) разбира се не плаща. Решихме да си направим пътека около блока - всички от 7-те апартамента взеха участие с труд и пари, а въпросната персона каза, че ще ползва, но няма да плаща.
Сега правим изолация на северната фасада, персоната иска на южната и затова се отказва - не е проблем ще и заобиколим апартамента, но неиска да плаща за общите части.
Събираме по 3 лева на апатрамент на месец за покриване на общи разходи - персоната на дава пари, защото неможело други да разполагат с нейните парични средства, трябва да и се представи фактура за дадената покупка и тогава ако прецени ще даде 1/8-ма.
Въпросната персона има сестра, която е съдийка в нашия град и казва, че каквото и да правим не можем да я осъдим, затова да се примирим, че тя ще ползва, но няма да плаща.

Моля Ви, дайте ми съвет.
Re: Етажна собственост - права, задължения и такси
22-08-2007 - 09:03:35
Маи че във всеки блок си има по една такава личност.И ние си имаме - живее на 5 ет,но за нищо не плаща.По наш опит - нищо не може да се направи -
на практика.

Обаче, на ваше място всеко ден, когато си изхвърлям боклука,сте изсипвам - по грешка,без да ме види някои - половината си биклук пред неината врата.Нека и тя поработи малко за чистотата на блока.
Re: Етажна собственост - права, задължения и такси
01-12-2007 - 21:23:44
Zdraveite,
toku sto se registrirah vuv foruma. Imame goliam problem sus sused, koito e montiral klimatika si na vunshnata stena na apartamenta ni, tazi stena vsushtnost e stena na spalniata ni, i e niakakuv ad osobeno prez noshta tui kato ne moje da se spi ot shum i vibracii.....pomolihme go da premesti klimatika si toi go napravi, no go premesti s okolo 1 metur taka che toi vse oshte e v prostranstvoto na vunshnata ni stena i otnovo imame sushtia problem, pomolihme go da go prmesti vuobshte ot stenata ni, no toi otkaza kategorichno i sega ne znaem kak da postupim, prochetoh zakona za etajnata sobtvenost spored glava 3 chlen 16 moje da povdignem niakakvo "obvinenie", no dokolkoto razbrah tozi zakon e mnogo star, a noviat e vse oshte v proekt...Osven tova v obshtinata li triabva da otidem i da podadem jalba s/u nego??? Pomognete mi sus suvet, molia vi! Blagodaria vi predvaritelno!
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход