Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

събиране на парите за общите части

Публикувано от domoupravitel 
събиране на парите за общите части
04-02-2007 - 14:44:27
винаги има недоволни съкооператори, винаги някои не приема решението на общото събрание и отказва да плаща.как да се справиме с това явление.дори фирмите за обслужване не могат да се справят с този проблем.какво да правя?
домоуправител
Re: събиране на парите за общите части
04-02-2007 - 19:25:22
подразбира се че сте наели фирма и както Вие сте написали
"и ни обслужва не само като домоуправител, но решава всякакви въпроси и проблеми на съкооператорите ни. казва се ''бул сървис''" /това е копие от другата тема/
ако не се справя със задълженията си /събираемостта им/ тогава за какво сте я наели. излиза че и с фирма и без нея проблемите си стоят.
Re: събиране на парите за общите части
08-02-2007 - 16:11:37
От законова гледна точка фирмате не може да направи нищо сама, ако някой откаже да плаща.Това се решава от Общото събрание. Второ, освен събирането на парите има безброй проблеми, които възникват и се решават при функционирането на един блок, особено ако той е с няколко входа.
Така че забележката или мнението Ви е лишено от логика и юридически неиздържано .
Re: събиране на парите за общите части
14-02-2007 - 14:16:52
Отскоро сум ибрана за домоуправител в софия и моля за съдействие. Искам съдеиствие за ПУРЕНС съгласно чл. 9 (5)Лицата, които упражняват професия или извършват дейност в етажната собственост, която е свързана с достъп на външни лица, по-чест от обичайния, участвуват в разпределението на разноските за осветление, почистване и поддържане на общите части и за портиер в петорен размер (като за петима обитатели).
Как следва да се изчисляват сумите, които следва да заплащат фирмите месечно в касата на блока. Една фирма като за един човек в петорен размер или за всеки служител във фирмата като за петима обитатели?
И второ как стои въпроса с рекламните пана върху стените нсградаъта тези фирми са собственици на апртаментите -офиси и не искат да плащат а има много течове от рекламните пана
Благодаря
Re: събиране на парите за общите части
14-02-2007 - 14:17:01
живеем в къща тип кооперация с едни съседи само , имаме общо стълбище абсолютно недовършено , заведохме дело защото отказаха да платят половината парапет който ние с наши разноски направихме. Излезе решението на съда : парапет бил нужен за безопасността на живущите , но не бил необходим , трябвало решение на дом. съвета. Съседите не били длъжни да плащат каквото и да било. И какъв дом. съвет , като сме само две страни, какво може да се направи?
Re: събиране на парите за общите части
14-02-2007 - 14:36:59
със съседите ни живеем в къща тип кооперация - с общо стълбище което е недовършено.Направихме парапет и заведохме дело, тъйкато отказаха да платят половината сума.Днес излезе следното решение на съда: прапет бил нужен за безопасността на живущите , но не бил необходимост , и трябвало решение от дом.съвета(какъв дом съвет като сме само две страни). И така съседите не били длъжни да плащат такива разноски. Дали бих имала шанс на по-горна инстанция. За да е по ясно само ще кажа че имаме и ние и те -малки деца , а баща ми е инвалид и се подпира на парапета за да се добере до жилището си.Все пак три етажна сграда със стръмно стълбище а без парапет е абсолютен абсурд.
Имам нужда от съвет
Re: събиране на парите за общите части
15-02-2007 - 10:42:57
ОТНОСНО ФИРМИТЕ - ЗАПЛАЩАНЕТО СТАВА КАТО ЗА 5 ОБИТАТЕЛИ НА БЛОКА. КОЛКОТО ЗАПЛАЩА ЕДИН ОБИКНОВЕН ОБИТАТЕЛ ОТ ВАШИЯТ БЛОК - ПРОСТО ГО УМНОЖАВАТЕ ПО 5. ТАЗИ СУМА СЛЕДВА ДА ЗАПЛАЩАТ ФИРМИТЕ.
ОТНОСНО РЕКЛАМНИТЕ ПАНА - ПОСТАВЯНЕТО НА ПАНАТА НА БЛОКА СЕ РАЗРЕШАВА ОТ ОБЩИНАТА И ФИРМАТА РЕКЛАМОДАТЕЛ СЛЕДВА ДА ЗАПЛАЩА НАЕМ НА БЛОКА.ОТ ПАРИТЕ ЗА НАЕМА, КОИТО ВЛИЗАТ В ОБЩАТА КАСА СЕ ИЗВЪРШВАТ ВСИЧКИ ПЛАЩАНИЯ ЗА РЕМОНТИ.ОСТАТЪКА СЕ ИЗПОЛЗВА ПО РЕШЕНИЕ НА ОБЩОТО СЪБРАНИЕ
Re: събиране на парите за общите части
15-02-2007 - 10:51:29
ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НИЩО НЕ МОЖЕ ДА НАПРАВИТЕ СЕГА-СЛЕД РЕШЕНИЕТО НА СЪДА. ВЪПРЕКИ, ЧЕ СТЕ ДВЕ СТРАНИ САМО ПУРНЕС Е В СИЛА И БИ СЛЕДВАЛО ДА ПОСТИГНЕТЕ ДОГОВОРЕНОСТ , ПРЕДИ ПОСТАВЯНЕТО НА ПАРАПЕТА. ПОЛЕЗНИТЕ , НО НЕ НЕОБХОДИМИ РАЗХОДИ СЕ ОДОБРЯВАТ ОТ ОБЩОТО СЪБРАНИЕ (КОЛКОТО И СМЕШНО ДА ВИ ЗВУЧИ ТОВА ВЪВ ВАШИЯТ СЛУЧАИ). ИМА САМО ЕДНО РЕШЕНИЕ И ТО Е БАЗИРАНО НА ДОБРОВОЛНОТО И ДОБРОНАМЕРЕНО УЧАСТИЕ НА СЪСЕДИТЕ ВИ В НАПРАВЕНИТЕ РАЗХОДИ. ЗА СЪЖАЛЕНИЕ СЛЕД СЪД ТОВА НЕ ИЗГЛЕЖДА РЕАЛНО.
Re: събиране на парите за общите части
15-02-2007 - 10:54:29
ТУК Е НУЖНА НАМЕСАТА НА ДОБЪР АДВОКАТ. И ВСЕ ПАК, МОЖЕ БИ ХОНОРАРА МУ ЩЕ Е ПО СКЪП ОТ ПАРАПЕТА ПРИ НЕЯСЕН И НЕСИГУРЕН РАЗВОЙ НА ДЕЛОТО...
Re: събиране на парите за общите части
15-02-2007 - 12:58:50
добре де , но парапета не е ли НЕОБХОДИМ разход , за осигуряване безопасността на живущите , за какви договорености става дума , като те не са успорвали нуждата от парапет
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход