Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Разпределение на разходи за ремонт на парно

Публикувано от mike_du 
Разпределение на разходи за ремонт на парно
07-09-2006 - 10:15:22
При скоро наложил се ремонт на тръби след абонатната станция, които са от кръга за отопление един от собствениците повдигна следния въпрос:
Той още при правенето на парното е отказал да ползва отопление/няма монтирани радиатори/, ползва само топлата вода. Според него сега не трябва да бъде включен в разпределянето на разходите, тъй като не ползва отоплителната част на инсталацията.

Опитвам се да намеря някакъв документ /правилник, закон,.../, който регламентира как се разрешава подобен случай. Ще ви бъда благодарен ако ме насочите кой нормативен документ разглежда подобни казуси.

Благодаря Ви за вниманието
Мишо
Re: Разпределение на разходи за ремонт на парно
08-09-2006 - 21:07:31
това са общи сградни части и неползването на отопление /парно/ не го освобождава от задължението му за поддържане. не ползва парно но плаща за т.н. общи части беше-10-30% от постъпилата топлина сега май е 20-40 %. така че участва съобразно дела му в кооперацията. документи са ПУРНЕС и мисля че и в закона за собственотта на гражданите беше упоменато. но не ми се търси.
Re: Разпределение на разходи за ремонт на парно
11-09-2006 - 09:43:18
Благодаря за отговора.
Ще прегледам ПУРНЕС отново и ще погледна и ЗС.
Re: Разпределение на разходи за ремонт на парно
15-02-2007 - 20:01:20
според вас парапета на 3 етажна къща полезен или необходим разход е ,защо след като съдим съседите решението на съда е да не си поделяме разходите (имайте предвид че не го подменяме а го изграждаме) ако обжалваме би ли имало резултат
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход