Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Проблем с луди съседи

Публикувано от advik 
Проблем с луди съседи
21-05-2013 - 10:37:53
Здравейте на всички,
Моля за съвет как можем да премахнем съседи, които са собственици на апартамент. Клошари, които постоянно внасят боклуци в апартамента, горят кабели( за да извадят медта за да я върнат на вторични суровини), гледат 10 котки(страхота воня), нямат ток, никакви условия за живот( на замазка е апартамта), неконтролируеми са( буквално луди) не можеш да се разбереш с тях, те просто не са адекватни. Дори вчера запалиха апартамента си и моят апартамент сега е наводнен( защото съм точно под тях) а другите апартаменти нагоре са обгорели.
И това не е всичко, постоянно вдигат шум , не се съобразяват с часа, постоянно се карат, бият и такива неща, изхвърлят си боклуците през прозорците върху моят балкон. Просто няма оправия. Пускахме многократни жалби до кварталния, полиция, районна прокуратура, хеи и т.н. и НИЩО!!!! Моля дайте ми съвет как да постъпим? Благодаря предварително.Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2013-05-21 10:41 от advik.
Re: Проблем с луди съседи
21-12-2013 - 18:24:55
avatar
С решение на общото събрание на етажната собственост, в което притежатели на повече от 75% от собствеността са гласували за извеждането им. До две години по закон.

- Как е, как е, продават ли се имотите?
- ... миииии продават се ..., ама не се купуват нещо?!!
Re: Проблем с луди съседи
13-01-2014 - 09:47:39
Този проблем го има май във всяка втора кооперация! И при нас имаше и клошар (който почина), и луди и всякакви! Сега на последак една женица от долният етай, която блъска с някаквъ тежки предмети невероятно силно, та чак бетонната плоче се тресе. Но при нас е и там работата, че в етажната совственост сме орел, рак и щука. Никой не слуша другия и за нищо не можем да се разберем. Та камо ли да се разберем и да гласуваме, за да може тая женица да се усмири нещо!
Re: Проблем с луди съседи
06-02-2014 - 09:52:50
До колкото разбрах трябва да има 75%, но от останалите съсобственици. Тоест ако този който ще се гони има примерно 30%, то останалите 70% се считат за 100%. Правилно ли съм разбрал?
Логично е да е така, тъй като ако някой притежава 25% от сградата, то никога няма да бъде изведен от нея. И може да прави каквото си ще.

Другото което не ми е ясно е тези проценти би трябвало да се гледат от нотариалните актове, но какво правим с тези собственици който имат гаражи и магазини, който са част от сградата, но са с отделен вход. В такъв случай % от общите части на тези помещения зачитат ли се?
Re: Проблем с луди съседи
09-02-2014 - 21:12:52
ще са част от общите части ако са записани в книгата на етажната собственост, да се надяваме, че имате такава.
До колкото разбрах трябва да има 75%, но от останалите съсобственици. Тоест ако този който ще се гони има примерно 30%, то останалите 70% се считат за 100%. Правилно ли съм разбрал?
Логично е да е така, тъй като ако някой притежава 25% от сградата, то никога няма да бъде изведен от нея. И може да прави каквото си ще.

Другото което не ми е ясно е тези проценти би трябвало да се гледат от нотариалните актове, но какво правим с тези собственици който имат гаражи и магазини, който са част от сградата, но са с отделен вход. В такъв случай % от общите части на тези помещения зачитат ли се?[/quote]
Re: Проблем с луди съседи
04-12-2014 - 12:06:12
avatar
Общо събрание е възможност, която може да бъде инициирана от съседите в етажната собственост. Съгласно Закона за управление на етажната собственост общото събрание на собствениците е компетентно да вземе решение за изваждане от сградата на собственик, ползвател или обитател за определен период. Срокът обаче не може да е по-дълъг от три години.
За такова решение е необходимо да бъде свикано и проведено общо събрание при строгото и точно спазване на изискванията на закона за покани, кворум, начин на оформяне на решението, срокове и т.н.
За изваждане от сградата на собственик или ползвател е необходимо мнозинство не по-малко от 75% от идеалните части от общите части на собствениците на апартаменти в сградата, които остават, след като се приспаднат идеалните части на нарочения за гонене. Човекът, за когото се отнася решението, не участва в гласуването.
За да бъде взето решение собственикът на етаж или на част от етаж или обитател да се извади от сградата, е необходимо той да:
а) използва или допуска да се използват неговите помещения по начин, който излага сградата на опасност от пожар или от значителни повреди, и
б) системно нарушава правилника или решенията на общото събрание за вътрешния ред в сградата или добрите нрави.
Желателно е всички подобни прояви да бъдат документирани (например с протокол от управителя или от някои от живеещите в сградата). Решението за изваждане се взема само след като собственикът е бил предупреден писмено от управителя и не е прекратил нарушението.
Въз основа на влязлото в сила решение на общото събрание управителят или председателят на управителния съвет може да поиска от съда издаване на заповед за изпълнение по чл. 410, ал. 1 от Гражданския процесуален кодекс.
Изваждането на едно лице от сградата не означава лишаването му от собствеността му или друго вещно право, което притежава, а само временно ограничение на достъпа му в етажната собственост.
Re: Проблем с луди съседи
15-12-2014 - 19:35:53
Здравейте на всички! Моля за съвет как може да се справим със съседи,които са майка и син и пускат всеки божи ден силна музика.Сутрин от 08.00 до11.00 и вечер от 17.00 до 21.00 Пуснах заявление с подписка от по-голямата част от съседите в районното п.у. но резултата е нулев.
Re: Проблем с луди съседи
17-12-2014 - 12:43:22
Обаждайте се на полицията всяка сутрин от 08.00 до11.00 и вечер от 17.00 до 21.00. Може и по няколко пъти. Най-добре е всеки ден различен съсед да се обажда.

Ако останалите сте задружни можете да изгоните тези обитатели. За повече информация се обърнете към домоуправителя.
Re: Проблем с луди съседи
25-03-2015 - 11:29:23
Всеки си има проблем с лудаците. Нашият си мие балкона ежедневно, по два пъти. Но най-новият му хит е барбекю, на дървени въглища на балкона, откъм страната на спалните. Добре. че все още сме на затворени прозорци и балкони. Но след месец, не ми се мисли. А за прането, да не говорим. Следващият път ще го занеса на жена му, защото нямам намерение да ходя на работа, като да идвам от някоя долнопробна "Скара бира".*sos*
Re: Проблем с луди съседи
01-04-2015 - 18:49:06
:) То това като сценарий на филм
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход