Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Обсъждане на Правилника за Управлението,Реда и Надзора в Етажната Собственост

Публикувано от donev.1959 
Правилника за Управление, може да е много добър, но проблема е, когато една част от собствениците не го зачитат, поради причината, че не им се нрави, да се съобразяват с неговото изпълнение, както и прилагането на евентуални санкции, от които не се стряскат,защото знаят, че няма кой да ги прилага - законово! Няма ли външен надзор - контрол на институция - на ниво областни или общински - които да покажат, че закона на Етажната Собственост трябва да се спазва и изпълнява, просто ефекта е нулев. Опита показва - прави се избор на Домоуправител, както е по-закона и когато се пристъпи от негова страна да изисква спазването на законовите порятки, съгласно изискванията на закона - появява се някой ( бабаит ) - наемател, който отправя заплахи към Домоуправителя и за да няма повече между личностни сблъсъци и излишни кавги - Домоуправителя, просто подава оставка! И поради липса на друг желаещ да го замени, както му е реда, се прибягва до назначаването на Домоуправител от Кмета на населеното място. Другият проблем е, че няма ли външен контрол, който да следи за хигиенните условия - канализацията, минаваща в мазетата, от която се разнася страшна миризма - котките, които живеят безпризорно в мазетата и са приносители на бълхи и други паразити. Таванските помещения, в които някои наематели отглеждат летящи птици, които са приносители на кокошинци и тези наематели,заблуждават другите собственици, че правят необходимата дезинфекция, но всъщност - нямат сключен договор с фирма, която ежемесечно да дезинфекцира, мазетата и таваните. За каква законност, може да се говори, или спазване на законовите разпоредби! Този проблем, може да се наблюдава, в жилищни сгради от типа - жилищни блокове. Нужна е тотална проверка - контрол, на всички жилищни сгради от този тип, от компетентните държавни институции, на ниво областни или общински и едва тогава може да има някъкъв бъдещ ефект.



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2011-08-08 17:36 от donev.1959.
Много от изброените по-горе проблеми могат да се разрешат с ползването на услугата ПРОФЕСИОНАЛЕН ДОМОУПРАВИТЕЛ.

Основната отговорност на Професионалния домоуправител e да изпълни поетите задължения за поверената му сграда, свързани с всички грижи и дейности по поддръжката на общите части на Етажната собственост.

Професионалният домоуправител извършва всички дейности като същевременно отделя на всяко от тях необходимото време и внимание с цел постигането на максимални резултати.
С ползването на услугата Професионален домоуправител се спестяват безкрайните разправии с различни фирми и частни лица подизпълнители за поддържането на чистотата и реда в общите жилищни сгради. Също така отпадат досадните занимания, които понякога са причина за междусъседски недоразумения и вражди. Рутинните дейности много често изяждат необходимото време за бизнес или личен живот и се превръщат в бреме.

Професионален домоуправител АНЕТИ
www.домоуправител.eu
www.почистване.bg
[facebook.com]
e-mail: dom@aneti.net
Skype: aneti-7
GSM: 0897 951 954
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход