Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

санкции за обитател

Публикувано от marina51 
санкции за обитател
27-05-2011 - 13:16:55
Предстои ни боядисване на входа на блока. В апартамента на един от обитателите на първия етаж има теч, от който системно се наводнява тавана на входа. Не можем да започнем боядисване без същият да отстрани повредата. Няколко пъти сме го предупреждавали. Тай не отказва и обещава, че ще поправи теча, но досега нищо не е извършил. Как да процедираме в този случай? Какви санкции могат да му се наложат и какъв е реда?
Апартаментът е ведомствен на бившето предприятие "Далекосъобщения". Безуспешно правихме опити да установим кой е сегашният собственик. Обитателят казва, че плаща наем на посочена банкова сметка и не знае адрес.
Очаквам съвет и предварително благодаря.
Re: санкции за обитател
29-05-2011 - 10:56:12
Тази банкова сметка има титуляр все пак ,и на вносната бележка : както мисля ,че самото лице или си е собственик или незаконно може да пребивава там: трябва да се посочи името на титуляра на сметката.Най лесното решение е да действате според закона направете ОС и с със 75% гласували можете да извадите обитателя от апартамента а даже и собственика по реда на чл45 от ЗС.Другият начин от платежното нареждане изискайте копие от него и подайте жалба в прокуратурата срещу собственика на ап. направете чрез вещо лице опис на щетите и искова молба в съда.А другото което явно сте пропуснали от кой събирате суми за поддръжка на общите части и фонд ремонт и обновление за този апартамент защото това е задължение на собственика а не на наемателя освен ако изрично не е упоменато в договора с които е под наем. А какъв Управител сте на ЕС щом не можете и да поиската договора за наем да видите поне имената на собственика
Re: санкции за обитател
06-06-2011 - 23:15:49
Не ги вкарвай в тоя филм...Съществува много елементаренначин да бъдат отведени до не когото трябва,ще решат да предприемат някакви действия срещу него и смятай как тоя някой ще им съдере задника в съда.Ремонтът ще го платят два пъти под формата на адвокатски хонорари.Пълно е с капани и никой не съветвам да тръгва по пътя на търсенето на собственици и наследници на незнайни жилища,ако не ги знае със сигурност 101% кои са.

Събират пари и оправят каквото имат да оправят,без да влизат в излишни проблеми.
Re: санкции за обитател
07-06-2011 - 10:25:49
Бих те попитал какво означава това незнайни собственици или наследници.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход