Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

изолация на газово котле

Публикувано от koevoet 
изолация на газово котле
09-01-2008 - 13:00:23
Здравейте!
Искам да попитам някой ,който има газов котел-кондезен (моя е Де-дитрих 6-24 kW).След като си купих жилището извода за този котел бе оставен на терасата. Така бил решил проектанта. Обадих се тук там и ми казаха ,че кондензните котли имат 20% по-добро КПД от другите. Викам -кондензен ще е. Монтираха го на терасата-ОК.Направи му се изолация за да не замръзва водата-ОК.Нпълни се системата за радиаторите с антифриз ,защото и колекторното табло е на терасата -ОК. Но зимата,кондензната вода ,която излиза от котела и е отведена в улука на сградата замръзва. Лека полека стига леда до самия котел. Въпроса ми е следният: Как може да бъде решен проблема с тази вода? Чух ,че можело да се постави вътре някакъв проводник с малко съпротивление който да е постоянно под напрежение. Дали това е удачен вариант? Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем?
Re: изолация на газово котле
09-01-2008 - 20:13:08
Има да такива проводници за размръзяване на улуци и вдосточни тръби , с малко играчка става .
Re: изолация на газово котле
09-01-2008 - 20:15:30
След няколкото допуснати грешки мисля, че това е единствения вариант, ако няма възможност за включване в канализацията.
Re: изолация на газово котле
10-01-2008 - 13:55:47
На терасата е и няма възможност за включване в канализация. Един майстор спомена ,че проектанта си е оставил ръцете като го е сложил на терасата. Да приемем ,че няма друг вариант поне да бе направил едно предписание към проекта,което да бъда дадено на собствениците. Все пак тези газови котли тапърва навлизат в България и още няма яснота какво точно да се прави. А и тези от Рувекс как обясняват...ум да ти зайде.
Все пак благодаря за отговора-ще трябва да ида да потърся такъв проводник,на който да му се снеме напрежението и да си поиграя да го сложа.Друг начин просто не виждам.
Re: изолация на газово котле
10-01-2008 - 21:38:10
Все пак не знам каква ще е реакцията на съседите като видят каква черната помия да се стича от улука - това са няколко литра катранена вода на ден. Този улук къде се оттича? А иначе котлето си е супер, но не е за твоя случай!
Re: изолация на газово котле
11-01-2008 - 17:28:01
LazarG,улука не отива на уличната регулация т.е. заустен е в канализация. Относно количеството на кондезната водата си в грешка - тъй като замръзна ,когато температурата бе -20 градуса и му служих една кофичка и за около 15 дни се бе събрало 3-4 литра. За другата зима ще си реша проблема,но тази бе кошмарна. Не си го представях по този начин :cry: Ако някой знае къде се предлагат тези проводници с малко съпротивление и може да ме насочи бих бил благодарен!
Поздрави
Re: изолация на газово котле
11-01-2008 - 19:37:32
Фирми за размразяващи кабели temira.com devi.com
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход