Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Личните данни

Публикувано от general 
Личните данни
27-01-2011 - 20:31:32
Българската евродепутатка д-р Антония Първанова, зам.-председател на Групата на Алианса на либералите и демократите за Европа, е внесла парламентарен въпрос към Европейската Комисия за правото на неприкосновеност на личния живот и защитата на личните данни в България. Въпросът се отнася за публичното оповестяване от страна на Агенцията по вписванията на лични данни, които впоследствие биват използвани в извършването на криминални престъпления. Това съобщават от пресофиса на д-р Първанова.
Д-р Първанова излага пред Комисията проблемите около българския Търговски регистър към Агенцията по вписванията. Според нея, вместо да защитава интересите на българските граждани, Агенцията по вписванията осигурява публичен достъп до техните лични данни - чрез лесна и бърза проверка на уебсайта на Търговския регистър всеки може да получи пълна информация не само за регистрираната фирма, но също и за физическите лица, регистриращи дружеството, включително: ЕГН; постоянен адрес; номер на документ за самоличност; дата на издаване на документа; институцията, издала документа и дори подпис.
Д-р Първанова пита Комисията дали това публично оповестяване на тази информация от българската Агенция по вписванията е в съответствие със съществуващите правила и разпоредби на ЕС за защита на личните данни на гражданите и тяхното право на неприкосновеност на личния живот.
Re: Личните данни
27-01-2011 - 20:36:56
ВЛЯЗЛО ЛИ Е В СИЛА?

Всеки търговец може да заличи личните си данни от Търговския регистър след 1 януари 2011 г.

Справки в досиета на фирмите ще могат да се правят след заплащане и регистрация с електронен подпис, а на гише след представяне на документ за самоличност.

Това предвижда проектът за промяна в закона за Търговския регистър на правосъдното министерство.

Свободен и безплатен остава достъпът до име и адрес на фирмата, дата на регистрация, капитал и управители.

Трети лица ще могат да проверяват и протоколите от събрания, договори за прехвърляне на предприятия или дялове и др. само ако търговците са заличили ЕГН, данните от лична карта и постоянен адрес в документите си.

Промените в закона предвиждат подаването на новите заявления със заличени лични данни да става по желание и в 6 м. срок след влизането му в сила.
Re: Личните данни
07-09-2012 - 09:13:49
И НА АНТОНИЯ ФАРМА МАЙ МАФИЯТА Й И Е БОДНАЛА КРЕНВРИША, ЗА ДА ГИ БРАНИ ТОЛКОВА......
ДИСКОВЕТЕ,А ВЕЧЕ ФЛАШКИ С ЕГН ТЕКАТ НАПРАВО ОТ ГРАОТО И КОИТО ГИ ИСКА СИ ПЛАЩА......
ВЛИЗАМ В ЕДИН МАГАЗИН И СИ КУПУВАМ ТЕХНИКА ЗА 200ЛВ. МОМИЧЕТО МИ КАЗВА ЗА ГАРАНЦИЯТА ЩЕ МИ ТРЯБВАТ ТРИТЕ ВИ ИМЕНА И ЕГН - АЗ КАЗВАМ ТРИТЕ СИ ИМЕНА И СИ ИЗМИСЛЯМ ЕГН. МОМИЧЕТО ПРИТРЕПЕРВА И МИ КАЗВА "АМА ТОВА НЕ Е ВАШЕТО ЕГН", И АЗ КАЗВАМ "КАК ДА НЕ Е МОЕТО ЕГН"......

В ОБЩЕСТВОТО ИМА НЕПЕСАН ДОГОВОР ДА НЕ СЕ ГОВОРИ ЗА КРАЖБИТЕ, КОИТО ПРАВЯТ ОПРЕДЕЛЕН ВИД ТЪРГОВЦИ......
Re: Личните данни
13-06-2023 - 15:59:28
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход