Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Новата пирамида на "Дубай инвестмънт"

Публикувано от nikolase 
Новата пирамида на "Дубай инвестмънт"
29-08-2008 - 21:35:38
Нова пирамида изгрява на хоризонта.

Репортер на "Дневник" се свърза с вече действащи български консултанти на "Дубай инвестмънт" и попита как може да се включи в схемата. Контактът не е проблем - повечето сами предоставят в интернет телефоните и имейлите си, за да могат да изграждат собствени структури и да печелят.

Заготовката на структурата

Според обясненията кандидатът да влезе в схемата плаща входна такса 120 лв. и подписва договор, по-точно - лист хартия, на който пише регистрация на нов консултант. Предимство имали първите записали се - т.нар. мениджъри, защото единствено те след това регистрират останалите включили се, за което получават и отстъпки от договорите за регистрация - от 20 до 40 лв., в зависимост от броя на новопривлечените (виж графиката). Сегашната такса от 120 лв. изглежда "промоционална", защото от края на септември тя трябва да скочи на 155-160 лв., та да "се изравни със сумите за регистрация в другите страни", научаваме от обявите.

След стотния регистриран консултант "мениджърите" щели да получават по 60 лв. за всеки нов договор. Когато хората от тяхната структура привлекат нови участници, щели да печелят по 20 лв. Възможни били и допълнителни доходи чрез т.нар. междинни комисиони.

"Дубай инвестмънт" привлича потенциални служители със sms от типа "Внимание! За ВИП тима - радиа, телефони, телевизори, автомобил "Мерцедес".

Целта на фирмата е за България е да се наберат поне 2 хил. консултанти, за да започне структурата да отпуска заеми, пише в обявите.

Кредити с "дистанционно одобрение"

Според предоставената от "служители" на дубайската къща информация кредитите ще се отпускат от 1 октомври. Одобрението щяло да става дистанционно. Рекламите гласят, че ще се раздават от 2 хил. до 20 хил. лв. с фиксирана лихва 6.9% за максимален срок 5 години. Според схемата клиентът се свързва с финансов съветник от структурата и заявява каква сума иска да получи. Консултантът попълва анкетна карта и изпраща чрез sms в централата в Чехия името, адреса, ЕГН и желаната сума. До 24 часа и консултантът, и клиентът получават одобрението или неодобрението за заема. После клиентът се свързва с консултанта, за да подпише типов договор. "Служителите" казаха, че първите 10 хил. договора за заеми ще бъдат без такса обслужване. Следващите обаче ще са с обслужваща такса 300 лева.

Уловките

"Бъдете с първите" - призовава "Дубай инвестмънт" от интернет страницата си. Експерти посочват, че това не е случайно. В подобни схеми обикновено изгарят последните, защото потенциалът за разрастване на структурата се изчерпва. Рекламите спестяват разходите, за които кандидатите консултанти и заемополучатели научават по-късно. Украински журналисти предупредиха, че при лоши кредити фирмата предвижда щетата да поеме "служителят", привлякъл клиента. Няма данни някъде компанията да е отпускала кредити. Всеки консултант трябва да плати 50 щатски долара, за да получи персонален номер в системата на чешкия посредник CFU, чрез който оперира в региона "Дубай инвестмънт". Участието в обучения и семинари, достъпът до регистрационни материали се плащат отделно. Такси плащат всеки, който иска кредит независимо от това дали ще го получи.


Българският "опит"

Преди пет години полицията в България залови двама мъже, които се представяха за шефове на банка МТБ "Еврокапитал". Те предлагали финансиране на граждани и фирми при облекчени условия, като продавали акции с номинална стойност хиляда лева всяка с обещанието купувачът да получи кредит и да стане акционер. При проверка в Държавната комисия по ценни книжа тогава беше установено, че такава банка не съществува. Има едноименно дружество, което и до днес се води в регистрите на Централния депозитар.

През първата половина на 90-те години на миналия век хит бяха финансовите пирамиди, които събираха депозити с обещание за висока лихва. Тогава парите на хиляди български граждани изгоряха в структури като "Югоагент", "Лайфчойс", "Ийст-уест интернешънъл холдинг груп" и други. Експертите предупреждават, че с популяризирането на кредитите през последните години и поскъпването на финансовия ресурс на банките в резултат на глобалната криза измамните схеми на пазара може да се увеличат.
Re: Новата пирамида на "Дубай инвестмънт"
29-08-2008 - 22:14:44
това е новата пирамида ,вече доста хора изгоряхаsad smiley вижте малко мнения

[www.karieri.bg]

БИЗНЕС И КАРИЕРИ ЗА КРЕДИТНИ КОНСУЛТАНТИ - " ДУБАЙ ИНВЕСТМЪНТ" набира КРЕДИТНИ КОНСУЛТАНТИ - на принципа на MLM /мултилевъл/-мрежовия маркетинг ! Заем за всеки ! Без поръчители ! Без ипотеки ! Кредит без доказване на доход ! Без наказателни такси при предварително погасяване! Годишен лихвен процент по кредита/ ГЛП 6,9 % !!!
Добре дошли уважаеми посетители на нашия сайт !
Привет на всички колеги от мултилевъла / мрежовия маркетинг / !
Здравейте приятели !


Може би вече сте чули за една току що стъпваща на българския , румънския и хърватския пазар / но работеща
от 10 г. на чешкия и впоследствие разпростряла дейноста си в Полша ,Словакия , Унгария ,
,Украйна и т.н..../ финансова групировка ,
която ще отпуска много изгодни кредити и ще инвестира в изграждане и търговия с недвижимости -
набират консултанти на принципа на мрежовия маркетинг - всички "мрежоваци" , стоящи по-нагоре в
йерархията и имащи изградени структури вече са "луднали" . Осезаемо присъствие имаше на днешната
презентация в хотел " Санкт Петербург" в Пловдив и от страна на консултанти от " Джет кредит " и
" Изи кредит" - които се включиха в " играта " и се канят да прехвърлят настоящите си кредитополучатели
към новата финансова институция , която се очаква да стартира с реално отпуснати кредити на 1 октомври.
Но сега е момента за евентуално включване и създаване на собствена структура .
Кредитните консултанти ще получават преференциални условия по кредитите за лична употреба .
При одобрен за отпускане кредит , без значение от размера му- консултантът получава минимум 148 лв.,
като сумата може да достигне до 228 лв. - в зависимост от броя на отпуснатите за дадения месец кредити.
Също така структурата съдържа 9 нива,като за всяко ниво,консултантът получава съответната комисионна.
Възнаграждението на мениджъри,които са изградили собствена структура се получава от т.н. междинни мениджърски комисионни. Как се изчисляваг те ?

Пример :

Мениджър застанал още през първия месец от стартирането на заемите,според това колко
консултанта е регистрирал под себе си(според обема),заема 5 позиция,консултантът под него със
собствена е заел 3 позиция,така разликата от 5 ниво(204лв.)и 3 ниво(180лв.) е 24лв.Според броя на
сключените договори за месеца от цялата структура, умножени по
разликата от нивата , на които се намират мениджърите - това е междинната комисионна на всеки мениджър.

Пример : 100 договора по 24лв.=2400лв. - е междинната комисионна на по-висшестоящия мениджър - в конкретния пример.
Но не забравяйте , че към междинните мениджърски комисионни се добавят и консултантските комисионни , които варират както вече споменахме , от 148 до 228 лв. за договор , в зависимост от броя на сключените договори от цялата Ви структура .

Как се определят съответните позиции ?

За всеки сключен договор , получавате 16 точки !
1ниво- 0-300т.-148лв.; / 19 договора
2ниво- 301-1000т.-164лв.; / 62 договора
3ниво- 1001-3500т.-180лв.; / 218 договора
4ниво- 3501-10500т.-193лв.; / 656 договора
5ниво- 10501-31500т.-204лв.; / 1968 договора
6ниво- 31501-100000т-212лв.; / 6250 договора
7ниво- 100 001-210 000т.-219лв.; / 13125 договора
8ниво- 210 001-420 000т.-224лв.; / 26250 договора
9ниво-420 001 точки -нагоре-228лв.

За един сключен договор-16т.

Опитът в другите държави , където оперира компанията показва , че в рамките на една страна е почти невъзможно да се достигне ниво по-високо от 6 -та - 7-ма позиция.

До тук - всичко е добре ! Българинът тегли и все повече ще тегли кредити .
Пазарът за такъв вид продукт е необятен !
А условията по обещаваните кредити , както и премиите за кредитните консултанти са меко
казано - ПРЕКРАСНИ !

Но не е ли това поредната пирамида , появила се на пазара ще попитате Вие ? И с право !

Аз също като Вас и като всеки средно интелегентен човек си зададох същия въпрос преди
да подпиша договора за кредитен консултант.
Тъй като имам познато семейсво , което работи и живее в Чехия почти от началото на промените ,
помолих за информация за чешката фирма , партнираща на дубайската при навлизането им на
българския и румънския пазар. Отговорът беше положителен - Да , CFU съществува и
дълги години работи на чешкия пазар ! Един от официалните и сайтове е : www.uverova.cz .
Впоследтсвие , подтикнат от това , че много хора казват : " Ами при регистрирани 2000 консултанта Х 100 лв. на човек - чехите си прибират 200 000 лв. - и си заминават " , си направих и другата сметка - реално парите , които отиват в компанията са средно - 50 лв. на договор . Но това естествено не е чиста печалба , от тези пари би трябвало да извадим разходите за самолети / чешките директори през 10 -14 дни долитат в България за презентации и семинари /, транспортните разходи за самата Бълтария , наемането на залите за презентации в квалитетните хотели в големите градове и нощувките в тях, бонусите , наградите и екскурзиите за поощряване на отличилите се консултанти , пък дори и отпечатването на договорите и изпращаните многократни СМС-и с актуална информация до всички регистрирани консултанти .
Всичко това са разходи , заплащани от компанията . И най- грубата сметка , би изглеждала примерно така :
2 000 консултанта х 50 лв. = 100 000 лв. Ако извадим половината от сумата за разходи - остават 50 000 лв. Ако разделим тези 50 000 лв. на 5 месеца / от май до 1 октомври - се получава х 10 000 лв. на месец . И тези 10 000 лв. ако ги разделим примерно на 5 човека - получената сума е 2 000 лв. месечно на човек .
Просто не мога да си представя , кой би се захванал да организира сложни пирамидални структури , ангажирайки се 5 месеца с това - за да си докарва доход за тези 5-6 месеца , от по около 2 000 лв. на месец ?


Има хора песимисти , има хора - оптимисти . За едни чашата винаги е наполовина пълна ,
а за другите - наполовина празна . Има хора - успяващи лидери ,прегръщащи новите идеи ,
но има и хора , чакащи , мислещи , колебаещи се .... - и така им преминал живота - в колебание
за всяко свое действие - и после се чудят защо не са успели да постигнат каквото и да било
в същия този свой собствен живот.....
Има и хора - предпазливи реалисти. Те ще подпишат договор за кредитен консултан към
Дубай Инвестмънт , когато разберат , че е отпуснат първия кредит в България.
Но както казва народната мъдрост : " Докато умните се наумуват - лудите се налудуват ! "
Лично познавам хора , които на дадения етап , вече са включили по над 100 човека в
структурата си - това са те - ЛИДЕРИТЕ, които до 1 октомври ще имат изградени сериозни
и силни структури , готови да действат и печелят големите пари.

И в този ред на мисли и тъй като предпочитам следващия път когато ми се наложи да искам
кредит, вместо да отида при съседа , който вече е станал кредитен консултант към Дубай
Инвестмънт - да имам възможността аз да го направя такъв или той да дойде при мен за да
попълни собствената си молба за кредит !
Също така имам желанието , не да гледам отстрани процеса - как колеги "мрежоваци" , приятели
и познати , градят собствените си структури , подготвяйки се за 01.10.2008 и получавайки
междувременно пари и бонуси за това - да се включа и аз своевременно в този процес и с Ваша
помощ , уважаеми посетители на моя сайт да изградим една наистина сериозна , работеща и
печеливша структура !
Максималният риск стоящ пред Вас , както и пред мен - е да изгубим по 90 лв. / актуалната регистрация вече е 120 лв./ , ако по каквато
и да било причина не тръгне кредитирането от страна на Дубай Инвестмънт в България.

Но пък ВЪЗМОЖНОСТИТЕ за развитие , печалби и бизнес са НЕОБЯТНИ и НЕВЕРОЯТНИ !!!
Аз помислих , размислих и реших за себе си ! Надявам се , че съм направил правилния избор !
Сега е Ваш ред !
Не губете време !
МИСЛЕТЕ !!!! РЕШАВАЙТЕ !!!
И помнете - НЕ ВСЕКИ ДЕН ВИ СЕ УДАВА ПОДОБНА ВЪЗМОЖНОСТ !

Това е накратко .
С по-подробна информация ще се запознаете като кликнете на менюто вляво.

При евентуален интерес - пишете или звънете по Скайп или по телефон .


Желая Ви успехи във всички начинания , каквито и да бъдат те !

Поздрави !
-------------------------------------------------------------------------------

Благодарим Ви за отделеното време и внимание !
Оставаме с надежда за бъдещо дълготрайно , ползотворно и взаимоизгодно
сътрудничество и партньорство ! За връзка с нас при допълнително възникнали
въпроси или за сключване на предварителен договор за

КРЕДИТЕН КОНСУЛТАНТ :
====================================================

ПЛОВДИВ

Кузманов тел/факс : 032/668676 GSM : 0899697510

nikos1965@abv.bg ; eko-cig@eko-cig.com скайп адрес : nikosta2000

www.eko-cig.com ; www.biogorivo.com ; www.tehnologia.dir.bg ; www.credit.dir.bg
====================================================
гр.БОРОВО
обл. РУСЕ

Силвия Иванова
0885151923 ; 0885997725
simona_27@mail.bg
espinada2008@mail.bg
skype: evelin-24

===================================================
КОЗЛОДУЙ

Галина Папазова
0973/86952
gpapazova@abv.bg
Skype: galia.papazova

====================================================
КОСТИН БРОД

Георгиева
GSM : 0877846766
sorseres@abv.bg
====================================================
СИЛИСТРА

Антоанета Борисова
офис : ул."Добруджа" № 22А ; ет.2
GSM : 0896792579
toniss_1970@abv.bg

====================================================
СИЛИСТРА

Анета Костадинова
Офис : ул."Симеон Велики " № 131 ; ет 2
GSM : 0887881714
aneta.kostadinova@abv.bg
скайп адрес : ani_kostadinova1

====================================================

ЧЕРВЕН БРЯГ

Иван Иванов
0885457680
trobi67@abv.bg
скайп адрес : trobi67

====================================================

ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧНИ УСТРОЙСТВА "ДЕТОКСИКАТОР"-помогнете на организма си да се самопречисти
- www.detoksikator.biogorivo.com !

ИНОВАЦИИ и ТЕХНОЛОГИИ - продукти за здраве,красота и бизнес - www.tehnologia.dir.bg !

ПУШЕТЕ ЗДРАВОСЛОВНО,откажете цигарите или си създайте собствен бизнес - www.eko-cig.сom !

СКЪПАТА НАФТА ЗАБРАВИ и на използвано олио - подкарай ДИЗЕЛА си ти - www.biogorivo.com !
------------------------------------------------------------------------------









Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-08-29 22:43 от kikito83.
Re: Новата пирамида на "Дубай инвестмънт"
30-08-2008 - 09:37:05
Re: Новата пирамида на "Дубай инвестмънт"
31-08-2008 - 12:29:48
Голяма овца се оказа българина! Кой откъдето мине го дои, стриже, коли!!!! То не бяха пирамиди, телефонни измами и т.н.... А може би си го заслужава, май... confused smiley :ami:
Re: Новата пирамида на "Дубай инвестмънт"
31-08-2008 - 12:44:39
Така си е за съжаление много българи са се включили в тази пирамида и се надяват през октомври да теглят кредити на ниски лихви,но това няма да стане,защото организаторите на пирамидата ще офейкат с парите им. moody smiley После дори ще се оправдаят,че не са могли да стартират заради това че са били огромна заплаха за банките и банковите институции и те са ги спънали,вече витаят такива версии сред хоратаsmiling smiley



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2008-08-31 12:53 от kikito83.
Re: Новата пирамида на "Дубай инвестмънт"
05-09-2008 - 19:29:27
Нашето Правителство тайно може да покровителства тая шашма на определен процент .
Re: Новата пирамида на "Дубай инвестмънт"
05-09-2008 - 21:52:33
е ще изгорят 2000 'консултанти' с по 120 лева много важно не е чак толкоз голема измата
Re: Новата пирамида на "Дубай инвестмънт"
06-09-2008 - 09:18:05
Ами нали и балъците които уж ще взимат заем плащат някой лев на консултанта предварително - ето ти баш изгорелите . smiling smiley
Re: Новата пирамида на "Дубай инвестмънт"
06-09-2008 - 12:51:13
Каквото зло човек сам си направи и Дяволът не може да му го стори!
Re: Новата пирамида на "Дубай инвестмънт"
06-09-2008 - 18:33:49
Тая тъпотия случва ли се вече , някой познава ли такъв консултант .
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход