Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Акции и облигации

Публикувано от tatqna 
Re: ЕВАЛА НА НОВИТЕ СТРОИТЕЛИ НА КАПИТАЛИЗМА1
26-05-2008 - 23:49:41
Смешно е да сравняваш мощта на еврейската диаспора с тази на която и да е друга, хеле пък някакви мангали. Никой всъщност не се интересува от тях и тяхната съдба. Всеки гледа само да са по-далеч от него.
Re: ЕВАЛА НА НОВИТЕ СТРОИТЕЛИ НА КАПИТАЛИЗМА1
27-05-2008 - 00:07:22
avatar
compass Написал:
-------------------------------------------------------
> ТАКА,КАКТО ПРЕДИ 60-70 ГОД. НА НИКОЙ НЕ МУ СЕ
> ВЯРВАШЕ,ЧЕ РАЗПРЪСНАТИТЕ ПО СВЕТА ЕВРЕИ МОГАТ ДА
> СЕ СЪБЕРАТ В ЕДНА ДЪРЖАВА,ТАКА И ДНЕС НИКОЙ НЕ
>
> МИСЛИ,ЧЕ ЦИГАНИТЕ ОТ ЕВРОПА МОГАТ ДА ИМАТ
> СОБСТВЕНА ДЪРЖАВА. НО СТРАТЕЗИТЕ ОТ БРЮКСЕЛ СА
> ПОМИСЛИЛИ ЗА ВСИЧКО 20-30 ГОД.НАПРЕД И В МОМЕНТА
> СЕ ТЪРСИ
>
> ЕВРОПЕИЙСКА ТЕРТОРИЯ ПОДХОДЯЩА ЗА СЪЗДАВАНЕТО НА
> ЦИГАНСКА ДЪРЖАВА,В КОЯТО ДА СЕ СЪБЕРАТ ВСИЧКИ
> ЦИГАНИ И ДА СИ ЗАЖИВЕЯТ ПО ЕВРОПЕЙСКИ. ПОРАДИ РЕД
> ОБСТОЯТЕЛСТВА,БЪЛГАРИЯ Е ЕДНО ОТ ПОДХОДИЯЩИТЕ
> МЕСТА ЗА ТАЗИ ЦЕЛ..


По-глупаво нещо отдавна не бях чела! :} :} :}
Циганите никога не са искали да имат държава,за разлика от евреите. Защо не се запиташ,как е възможно за толкова века, откакто са се разселили,да нямат поне една автономна област някъде по света?
Дори и най-неукият мангал ще ти обясни,че само "предателите" си живеят по европейски. Всички останали не признават "чуждите " закони. Живеят по собствени, които изключват уседналия начин на живот,плащането на данъци и всичко дето се сетиш.
Що не провериш,дали в Англия,Италия,Швейцария са успели да ги "уседнат"? Ще останеш изненадан......... winking smiley
Вчера разправях
някакви лъжи
Днеска се любих
с други жени
После отново
заключвах мечти,
тичах след басни,
виках дори,
скубах трева,
харчех пари,
срещах се с хора,
после разказвах
няк`ви лъжи
Обичах и страдах
Но всичко, уви ...
Стари неказани думи
си търсят усти и
откриват глухи уши
Гневът
си намира утеха
Душата мълчи
Ръцете пребъркват
дълбоко прикрити вражди
Краката натискат педали,
а тях ги боли
Всичко е голи лъжи!!! winking smiley winking smiley winking smiley

Може да не съм съгласен с твоето мнение, но съм готов да умра, за да защитя твоето право да го казваш свободно”!



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-05-27 05:03 от compass.
Re: Акции и облигации
27-05-2008 - 07:53:19
Това с циганската държава няма да стане защото самите мангали не го искат. Те са паразитите на едно общество, поне в България се изживяват, като такива защото така им харесва и най-вече защото така са научени. Процеса на толериране на малцинствата беше започнат още по бай Тошово време и до ден днешен продължава. Примери има просто море - да вземем неплащането на сметките за ток - за тях може да не плащат и да им се опрощават а ако си българин само пробвай и ще видиш какво ще стане. Та те се нуждаят от така нареченият носител към който да се вкопчат и да си паразитират( крадат, получават соц. помощ и тнт). А ако има държава само от цигани този модел няма да работи - те ще трябва да работят и въобще ще трябва да поемат отговорността за себе си. Скоро бях в Будапеща за няколко дни и ми направи впечатление, че там циганите са не по-малко от колкото София та може и повече да са. По-бедните живеят гета ( разни стари казарми и общежития) а има и друга прослойка от тях дето са омешани с унгарците и не си пречат, просто са приели тяхния модел, поддържат си къщичките и дворчетата чисти и работят. Унгарците се опитват да ги интегрират и мисля, че донякъде са успяли макар че и там присъстват повечето от проблемите (проституция, бедност, кражби). Като че ли има малко повече законност, мисля че когато закона стане еднакво строг за всички нещата ще започнат да се оправят, от тук трябва да се започне. Има много райони в БГ, където животът е труден и трябва да се работи здраво за преживяване (високо планински райони, например) - там почти няма цигани и другата крайност София (пълно с цигани) защото животът е лесен може да се крадне, далаверка, проституция, и прочие лумпенски работи. :g: :g: :g:
Re: Акции и облигации
27-05-2008 - 12:05:09
Оставям циганите за малко настрани и пак се връщам на икономиката на страните от Балтия (не скривам това е една от любимите ми теми). Съветвам и Вас от време на време поглеждайте натам за сега ние вървим с около 1-1.5 години закъснение, имам в предвид процесите които се развиват там, но понеже всичко се мени доста динамично мисля че и по-бързо ще се окажем там където са те сега. Преди около 3 години си пиехме бирата с един познат литовец в едно кръчме даже не много в центъра на Вилнюс. Говорехме си разни неща и по едно време той разправя следното - знаеш ли казва тази земя на която сега седим е просто златна 1 кв метър вече се продава по 3000 Евро. Гледай сега какво става там, преди един месец бях в Литва, доста са изтръпнали доста хора са загубили пари купувайки земя която сега е с около 20% по-евтина от това което са платили те.
Ето тук една статия извинявам се че е на руски, вижте колко еднакви проблеми имаме в момента с тях - пълна аналогия само, че там си го признават а ние сме заровили глава в пясъка и не виждаме и не чуваме какво става.

Страны Балтийского региона на грани рецессии
Страны Балтийского региона в последнее время столкнулись с резким замедлением темпов экономического роста. Причем пока мнения экономистов относительно дальнейшего будущего этих государств расходятся: одни уверяют, что страны Балтии вскоре вступят в полосу рецессии, по мнению других, им удастся этого избежать, передает Reuters.

Как бы то ни было, одно можно сказать точно: о вступлении в зону евро этим странам пока придется забыть, поскольку замедление темпов экономического роста сопровождается еще и значительным ростом инфляции, которая продолжает бить рекорды.

Стоит отметить, что Латвия, Эстония и Литва надеялись вступить в еврозону практически сразу после присоединения к Евросоюзу в 2004г. Однако их надеждам не суждено было сбыться, поскольку властям не удалось сдержать инфляцию на необходимом уровне. В итоге эксперты уверяют, что раньше 2010-2013гг. о вступлении в еврозону им можно не мечтать. Более того, в последнее время эта ситуация усугубилась еще и снижением уровня ВВП. И теперь, по мнению аналитиков, правительствам этих трех стран придется предпринять титанические усилия, чтобы избежать вступления стран в полосу рецессии. "Маловероятно, что в ближайшее время экономика стран Балтийского региона начнет восстанавливаться. Более того, эти государства стоят на пороге рецессии", - считает профессор экономики Стокгольмской школы экономики Мортен Хансен.

Согласны с этим пессимистичным прогнозом и другие эксперты. Например, по мнению аналитика Nordea Ансси Рантала, экономики этих стран либо находятся на пороге рецессии, либо уже вступили в нее. Причем это резкое замедление темпов ВВП оказалось неожиданным для большинства экономистов – ведь еще в прошлом году государства Балтии пытались справиться с быстро растущим ВВП и даже опасались перегрева своих экономик.

В итоге можно отметить, что им это вполне удалось: рост эстонской экономики в I квартале 2008 г. замедлился до 0,4% в годовом выражении. По сравнению с IV кварталом 2007 г. он сократился на 1,9%. Замедлились также экономики Латвии и Литвы: латвийский ВВП в I квартале 2008 г. вырос на 3,6% (в IV квартале 2007 г. - 8,1%), а литовский - на 6,4% (в IV квартале 2007 г. - 8%).

Ситуация в странах Балтии усугубляется еще и растущими опасениями относительно возможной девальвации национальных валют. Население Латвии, Литвы и Эстонии, не на шутку встревоженное слухами о девальвации, пытается застраховаться на случай их материализации. Кто-то пытается переоформить кредит, а кто-то просто скупает валюту. И хотя монетарные власти этих государств уверяют, что переоценки латвийского лата, литовского лита и эстонской кроны можно пока не опасаться, экономисты придерживаются противоположной точки зрения. "Конечно, сейчас ЦБ стран Балтии отрицают возможность девальвации валют. Однако если темпы роста экономики продолжат снижаться, а уровень инфляции будет расти, им придется пересмотреть свою позицию по этому вопросу", - отмечает представитель Nordea Аку Хентила.

Допъвам само, че и там са в условието на валутен борд - аналогията е пълна.

[top.rbc.ru]





Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-05-27 12:09 от Ivel.
Ей, Камелче, много си агресивна.
27-05-2008 - 16:12:08
Не виждам кое може да спре циганите да се разселват на запад. Между другото, аз не ги обвинявам за нищо, те са си прави за себе си, предполагам, поне с нищо не се различават от съответното ниво българи. За повечето от тях България надали е любима майка, по-скоро мащеха, която е трябвало да търпят толкова време. А като имат възможност да отидат, ще отидат, за тяхно (и наше) добро. Все пак, ако не са много нагъсто, както е в България и Румъния, те не са кой знае какъв проблем. Просто тука е тяхната трета родина, след Индия и Мала Азия, затова са ни толкова писнали.
Re: Акции и облигации
27-05-2008 - 21:30:26
barbaron на каква длъжност си в тая банка на 2500км
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход