Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Жертвите на жилищната мафия

Публикувано от Продавач 
Re: Жертвите на жилищната мафия
04-09-2009 - 23:34:10
avatar
[dom.dir.bg] *book* *book* *book*

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Re: Жертвите на жилищната мафия
05-09-2009 - 00:29:36
avatar
[www.imoti.net]

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Re: Жертвите на жилищната мафия
15-06-2010 - 15:43:05
СТРОИТЕЛНАТА МАФИЯ Е МНОГО НАГЛА!ФИРМА СТРОИТЕЛ ИЗМАМНИК Е ЕТ ТРЕЙД-МИНЧО БИЛЕВ В РУСЕ!ХОРА ПАЗЕТЕ СЕ ОТ НАГЛОСТТА НА СТРОИТЕЛНАТА МАФИЯ!
Re: Жертвите на жилищната мафия
16-06-2010 - 16:18:59
Re: Жертвите на жилищната мафия
16-06-2010 - 18:10:01
Ето още един измамник


Строител, измамник и мошеник завлича 20 семейства в София

Помнете това име "Хефест Друмчев и СИЕ" Любомир Друмчев.



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2010-07-09 20:50 от Тинки Уинки.
Re: Жертвите на жилищната мафия
27-04-2011 - 20:18:42
avatar
Адвокатско трио в ареста за кражба на 20 жилища

Трима адвокати пренесоха кантората си в ареста, след като полицаи от столичното Пето районно ги арестуваха за кражба на 20 апартамента. Иванка Томова, съпругът й Константин Томов и Атанас Колев работели в един офис, намиращ се в центъра на столицата. Групата търсела пенсионери без наследници, за да им прибере чрез документна измама жилищата и спестяванията от банките, ако възрастните хора имали такива.

Схемата била организирана от Иванка, която според данните на криминалистите била

част от имотната мафия поне от 5 години

Самото трио първоначално се занимавало с адвокатски услуги, но само докато натрупа необходимите контакти по държавни институции и се сдобие със сканирани печати оттам.

Групата си имала и „къртица”, която работи в една от столичните общини. Държавният служител имал достъп до системата, показваща дали покойникът има наследници, и подавал информацията на юристите срещу определена сума. Следващата стъпка била да намерят подходящ „бушон”, който да се представи за внук или друг роднина на покойника, давайки фалшиво удостоверение за наследници и завещание. За набирането на бушони отговаряли други две лица, които били част от бандата - Васил Петров-Бахамата, който в момента се намира в затвора в Бобов дол, и Георги Кочев-Биби. Двамата били приятели и действали в района на Благоевград и Дупница. Кочев сега е обявен за общодържавно издирване от МВР. Мъжете

плащали по 500 лева на мнимите внуци за всяка сделка

Последният им нает „роднина” бил 20-годишният Цветан Иванов от Червен бряг. Той трябвало да се представи за внук на починала баба, която имала апартамент в кв. „Люлин” и сметка от 50 000 лева в банка. За прехвърлянето на жилището и тегленето на парите Иванов щял да вземе 1000 лева.

Бушонът бил доведен в София в началото на годината, а грижите за него поела съпругата на Бахамата – Галина Мирчева. Тя го завела по магазините, за да го облече с по-представителни дрехи. Когато всичко било подготвено, вместо с банковите служители, които да му дадат парите, Цветан се срещнал с полицаите от Пето районно, които го задържали заедно с Мирчева, адвокат Томов и Бахамата. Криминалистите умишлено не задържали тогава мозъка на бандата Иванка и съучастника й Атанас. Искали да ги наблюдават още няколко месеца, за да установят до какви нива стигали контактите на бандата. Точно преди великденските празници екипът разследващи полицаи решили да действат, тъй като имали вече железни доказателства.

Арестът на Иванка и Атанас обаче бил пазен в тайна

Едва вчера от МВР съобщиха, че са прибрали дуото, на което вече му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража”.

При обиските в дома на Томова в кв. „Люлин” били открити празни бланки на различни видове документи, нотариални кочани с печати на нотариуси, празни бланки за дипломи за завършено висше образование и множество лични данни, ЕГН-та, адреси и лични карти на български граждани.

„Ще лежа 2 години и излизам”, били единствените думи на Иванка, които изпуснала пред полицаите. След нейния арест полицаите атакували друг адрес в кв. „Обеля”, където се укривал и Атанас.

ЗАДЪРЖАНИЯТ ТОМОВ: Ако не изкарам 50 бона на месец, все едно не съм работил

Арестуваният адвокат Константин Томов се хвалел пред свои познати, че ако не изкара 50 000 лева на месец, все едно не е работел. При обиска в дома му през януари беше намерена цяла картотека от сканирани и фалшифицирани банкерски подписи. Адвокатът извършвал и легални сделки в банките. След като се е сдобивал с документ и подпис на управителя на съответната банкова институция, той ги предавал на компютърни специалисти, които ги сканирали и изготвяли фалшиви документи с подписите им.

Уволниха банкер, помагал за далаверите на групата

Банков служител, който е помагал на групата, е бил уволнен от работа. Измамниците ползвали услугите на 2-3 банкови клона в столицата, тъй като знаели, че там лесно им минава номера с измисления внук, който се явява и тегли парите от сметките на покойника.

„Лесно банкерите могат да се усетят, че това е измамна схема. Единият обаче се е съгласил срещу определена сума да съдейства”, обясни запознат с разследването. Веднага след като полицията установила банкера, той бил уволнен. Предполага се, че в другите клонове бандата е търсела връзка с управителите на офисите. Източници на вестника обясниха, че самата банда е имала бланки с подписите на шефовете на клоновете, които използвала при тегленето на по-крупни суми.

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Re: Жертвите на жилищната мафия
02-05-2011 - 18:28:46
50 души в плен на измамна схема „Един имот, пробутан поне на двама”

Четвъртък, Април 7


- Организирана престъпна група "глътва" 1 000 000 лева;

- Не купувайте жилища от трите имота, прехвърлени на Групата на сержант Квазимодо, зоват брокерите



Симона ТЕНЕВА


Кое свързва Валентин* М. от смолянското село Гърнате, Марин Д.от Кърджали и Тунджай Х., който също е родопчанин, но превива гръб в далечна Хага?

И тримата са платили огромни суми на фирмата „Ахридастрой", за да станат новодомци в една и съща кооперация в Кърджали. И тримата няма да заживеят в новите жилища, защото те са продадени на други лица. Новите трима също ще пият студена вода, защото цялата кооперация е прехвърлена на друга фирма. Тази нова фирма пък също се опитва да продава от продадени апартаменти.
Над 50 души са потърпевши от измамната схема. Те са платили различни траншове съгласно предварителни договори с „Ахридастрой", която е прибирала парите за три кооперации, които вече не са нейни. Много от хората, които са превели на фирмата суми от порядъка на 30-40 хиляди лева все още си мислят, че в скоро време ще станат собственици. Някои от тях са на гурбет в Западна Европа и събират пари за последната вноска.
Измамата е ставала чрез подписване на предварителни договори, като бъдещите собственици превеждали внушителни суми на определената от продавача дати. В същото време договорените жилища са се продавали и на други лица.
Първите купувачи, които са разбрали, че са измамени, вече са подали жалби в прокуратурата. През това време обаче от „Ахридастрой” прехвърлили имотите на фирма „Радекс”.
Собственикът на „Ахридастрой” Христо Р., който трябва да връща пари на десетки родопчани, в момента е без активи – няма ги жилищата, няма и пари по сметките. Той твърди, че адвокатът Д. Д. му предложил схемата, за да „спаси имотите от бъдещи претенции на кредиторите”. „Аз съм жертва на измама с имоти, чиято стойност надхвърля стотици хиляди левове”, оправдава се Христо Р., като прехвърля вината върху адвоката си, новите собственици на „Радекс” и лицата Радко К. от Джебел, Стамен Ч. от Кърджали и други.
„За тези измами знаем всички брокери. В гилдията я наричаме Аферата с апартаментите на Групата на сержант Квазимодо. Това е прякорът на бившия полицай, който измислил измамната схема. По случая не се шуми, но понеже все още се препродават от тези апартаменти, ние съветваме клиентите да не купуват жилища в трите кооперации. Измамите са за над един милион лева”, поясниха от водеща агенция за недвижими имоти в Кърджали.
За схемата са използвани фиктивни договори, записи на заповеди и други документи.
Малко преди редакционното приключване на броя, отлично осведомени източници посочиха, че измамата на Групата на сержант Квазимодо се прилага не в три, а четири кооперации. Те се намират на улиците „Антим” и „Сан Стефано” в централната част на Кърджали, а така също и на булевард „Христо Ботев” и междублоковото пространство в така нар. „100-тни блокове” в квартал „Възрожденци”.
Собственикът на „Ахридастрой” коментира, че щял да се разплати с клиентите си, но станал жертва на измамници.


източник " Родопи24х7
Re: Жертвите на жилищната мафия
02-05-2011 - 18:31:40
Симона ТЕНЕВА

Фирмата „Ахридастрой", която е продавала имоти по схемата „Един апартамент поне на двама", вече е собственост на родената през 1920 година Станка Петкова Колева от Кърджали, с адрес бул.„България" №29.
След като е придобила чрез договор за продажба всички дружествени дялове, 92-годишната жена е едноличен собственик на „Ахридастрой", като по този начин поема и почти всички негативи на така нар. „Група на сержант Квазидомо", за чиито измами „24 х 7 Родопи" вече писа.

Всичко по темата - в печатното издание на "24 х 7 Родопи"
Re: Жертвите на жилищната мафия
02-05-2011 - 18:36:56
Дали някой е намерил решение на подобен проблем .! Моля да споделите своя опит ! Тук в Кърджали, институциите нехаят за съдбата на потърпевшите.Вестник " Родопи 24х7 " единствен за сега дава гластност на проблема.
Благодаря Ви предварително.
Re: Жертвите на жилищната мафия
01-06-2012 - 18:58:22
avatar
Quote
Продавач
Адвокатско трио в ареста за кражба на 20 жилища

Трима адвокати пренесоха кантората си в ареста, след като полицаи от столичното Пето районно ги арестуваха за кражба на 20 апартамента. Иванка Томова, съпругът й Константин Томов и Атанас Колев работели в един офис, намиращ се в центъра на столицата. Групата търсела пенсионери без наследници, за да им прибере чрез документна измама жилищата и спестяванията от банките, ако възрастните хора имали такива.

Схемата била организирана от Иванка, която според данните на криминалистите била

част от имотната мафия поне от 5 години

Самото трио първоначално се занимавало с адвокатски услуги, но само докато натрупа необходимите контакти по държавни институции и се сдобие със сканирани печати оттам.

Групата си имала и „къртица”, която работи в една от столичните общини. Държавният служител имал достъп до системата, показваща дали покойникът има наследници, и подавал информацията на юристите срещу определена сума. Следващата стъпка била да намерят подходящ „бушон”, който да се представи за внук или друг роднина на покойника, давайки фалшиво удостоверение за наследници и завещание. За набирането на бушони отговаряли други две лица, които били част от бандата - Васил Петров-Бахамата, който в момента се намира в затвора в Бобов дол, и Георги Кочев-Биби. Двамата били приятели и действали в района на Благоевград и Дупница. Кочев сега е обявен за общодържавно издирване от МВР. Мъжете

плащали по 500 лева на мнимите внуци за всяка сделка

Последният им нает „роднина” бил 20-годишният Цветан Иванов от Червен бряг. Той трябвало да се представи за внук на починала баба, която имала апартамент в кв. „Люлин” и сметка от 50 000 лева в банка. За прехвърлянето на жилището и тегленето на парите Иванов щял да вземе 1000 лева.

Бушонът бил доведен в София в началото на годината, а грижите за него поела съпругата на Бахамата – Галина Мирчева. Тя го завела по магазините, за да го облече с по-представителни дрехи. Когато всичко било подготвено, вместо с банковите служители, които да му дадат парите, Цветан се срещнал с полицаите от Пето районно, които го задържали заедно с Мирчева, адвокат Томов и Бахамата. Криминалистите умишлено не задържали тогава мозъка на бандата Иванка и съучастника й Атанас. Искали да ги наблюдават още няколко месеца, за да установят до какви нива стигали контактите на бандата. Точно преди великденските празници екипът разследващи полицаи решили да действат, тъй като имали вече железни доказателства.

Арестът на Иванка и Атанас обаче бил пазен в тайна

Едва вчера от МВР съобщиха, че са прибрали дуото, на което вече му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража”.

При обиските в дома на Томова в кв. „Люлин” били открити празни бланки на различни видове документи, нотариални кочани с печати на нотариуси, празни бланки за дипломи за завършено висше образование и множество лични данни, ЕГН-та, адреси и лични карти на български граждани.

„Ще лежа 2 години и излизам”, били единствените думи на Иванка, които изпуснала пред полицаите. След нейния арест полицаите атакували друг адрес в кв. „Обеля”, където се укривал и Атанас.

ЗАДЪРЖАНИЯТ ТОМОВ: Ако не изкарам 50 бона на месец, все едно не съм работил

Арестуваният адвокат Константин Томов се хвалел пред свои познати, че ако не изкара 50 000 лева на месец, все едно не е работел. При обиска в дома му през януари беше намерена цяла картотека от сканирани и фалшифицирани банкерски подписи. Адвокатът извършвал и легални сделки в банките. След като се е сдобивал с документ и подпис на управителя на съответната банкова институция, той ги предавал на компютърни специалисти, които ги сканирали и изготвяли фалшиви документи с подписите им.

Уволниха банкер, помагал за далаверите на групата

Банков служител, който е помагал на групата, е бил уволнен от работа. Измамниците ползвали услугите на 2-3 банкови клона в столицата, тъй като знаели, че там лесно им минава номера с измисления внук, който се явява и тегли парите от сметките на покойника.

„Лесно банкерите могат да се усетят, че това е измамна схема. Единият обаче се е съгласил срещу определена сума да съдейства”, обясни запознат с разследването. Веднага след като полицията установила банкера, той бил уволнен. Предполага се, че в другите клонове бандата е търсела връзка с управителите на офисите. Източници на вестника обясниха, че самата банда е имала бланки с подписите на шефовете на клоновете, които използвала при тегленето на по-крупни суми.

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход