Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

ОТКРИТИ ПАРКОМЕСТА

Публикувано от dimipopo 
ОТКРИТИ ПАРКОМЕСТА
12-11-2007 - 22:22:18
ЗДРАВЕЙТЕ, извинете, че може да се повтаряме, но не открих нещо по темата. А съм виждала, сигурна съм !
Става дума за открити паркоместа в заден двор на нова сграда. По ценообразуване са отделен обект и стъпват върху плочата на подземния гараж на същата сграда. Необходимо ли е да са покрити по някакъв начин, за да могат да се продават ? Срещам противоречиви мнения по въпроса - че не трябва или че трябва да имат поне някакъв навес отгоре ...
Юристите какво казват по въпроса - така че после собственикът да няма проблем със собствеността върху това паркомясто ?
Моля, споделете и благодаря winking smiley
Re: ОТКРИТИ ПАРКОМЕСТА
13-11-2007 - 14:29:25
Нотариусите с които работя са ми безкрайно благодарни, че не продавам паркоместа в двора. Според тях не е много читава сделката.
Re: ОТКРИТИ ПАРКОМЕСТА
13-11-2007 - 14:35:31
4ovek,би ли обяснил, моля,какво имаш предвид,защото темата ,,паркоместа",също ме интересува и опитвам да се информирам по въпроса.
Re: ОТКРИТИ ПАРКОМЕСТА
13-11-2007 - 15:46:42
Юристите тълкуват ЗУТ така:
- прилежащ терен на сграда се смята терена, който е на 3 м. от всички страни на сградата;
- ако към визата за проектира се прибавят тези 3 м. ще се получи петното, което си върви със сградата;
- тези 3м. не са за паркоместа;
- ЗУТ повелява всеки апартамент да има паркоместо или гараж!!!;
- ако от парцела остава подходяща площ, при положение, че собственика му е учредил само право на строеж, то той би следвало да разполага с оставащата площ, като със собствена. Естествено върху нея вече няма да може да се строи, но нищо не пречи да бъде платен паркинг!!!!!!
Изчисляване на общи части
13-11-2007 - 16:07:54
Знае ли някой по каква наредба се изчисляват идеални части в новострояща се сграда. Ако може дайте сайт да я прочета, че амън от "специалисти"!
Re: ОТКРИТИ ПАРКОМЕСТА
13-11-2007 - 16:08:29
Кой член на ЗУТ?
Re: ОТКРИТИ ПАРКОМЕСТА
13-11-2007 - 16:11:03
А как ще живееш със съседите си в новата сграда като се правиш на нещо повече от тях? Остави го гадния предприемач, той идва и си отиваsmiling smiley
Мога ди ти кажа как съжителствуват хората в съседните блокове - никой не поздравява собствениците на парцела, псуват ги зад гърба им... Аз лично не мисля, че злобните погледи си заслужават парите от платения паркинг. Предпочитам да мога да потърся от съседа олио, ако ми свърши.
Re: ОТКРИТИ ПАРКОМЕСТА
13-11-2007 - 16:18:09
Пример: г-н partzalev, е собственик на УПИ 1000м2. На този парцел при Кинт2, се построява сграда 2000м2 надземно застрояване, плюс сутерен. Г-н partzalev получава обещетение върху ЦЯЛАТА квадратура на построената сграда. А квадратурата е такава, защото УПИ е 1000м2. След това обаче, г-н partzalev, иска да получава и наем от паркоместата в останалата свододна от сградата площ на УПИ, след като е получил обещетение в/у всичко което е дал. Как се нарича това??? А всъщност, хората купили с отстъпено право на строеж, ще могат ли да дишат от въздуха на г-н partzalev???
Re: ОТКРИТИ ПАРКОМЕСТА
13-11-2007 - 16:22:18
Ами как точно нотариусът ще опише сделката за покупко продажба на открито парко място - няма посторйка, няма граници. Как ще докажеш, че точно тези 3 на 5 метра са твои, а не са на 30 см. в страни, каква част от двора ти принадлежи като имаш 5% идеални части, което значи, че имаш по 5% от всеки кваратен метър от парцела... Изобщо не е чиста сделката.
Според някой нотариуси определянето на това кой къде ще паркира се взима с решение на етажната собственост.
Аз силно се надявам след като ни задължават да осигуряваме паркиране в закона да влезе някакъв текст, който да гласи "за осигуряване на паркирането свободната част от двора, показана в архитектурните чертежи като места за паркиране задължително се ползва от всички обитатели на сградата по начин определен с решение на събрание на етажната собственост".
Ето примерно Парцалев решава, че някой ще му даде 30% обезщетение, а той ще си запази двора. После на предприемача се сърдят, че не им е осигурил паркоместа и трябва да плащат...
Re: ОТКРИТИ ПАРКОМЕСТА
13-11-2007 - 16:25:37
И ти си за закон дето да озапти Парцалев , налиsmiling smiley
Ходи му обяснявай, че зелената площ, която трябва да се осигури също е платена от клиентите на фирмата-предприемач, че паркоместата, които иска да им ги отдава под наем - също.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход