Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

ПОВЕДЕНИЕТО НА БРОКЕРИТЕ

Публикувано от delffin 
Re: ПОВЕДЕНИЕТО НА БРОКЕРИТЕ
19-02-2016 - 11:13:32
Здравейте. Преди години този форум ми помогна с чудесни съвети и контакти да си построя къщата, за което съм благодарен. Сега като чета какви алчни хора са се завъдили, с носталгия си спомням за времето преди 7-8 години. Ето сега и аз ще се опитам да ви помогна по вашата тема. Това старо предложение го намерих в компютъра и ви го пускам, за да видите как се работи. Умишлено съм изтрил всичките им координата. Да не каже някой, че им правя реклама. Ползвал съм ги, няколко пъти и са уникално точни. Пример за фирма, която не си рекламира услугите, но е зарината с работа. Как ви се струва ето това:

А П А Р Т А М Е Н Т И
Посредничество при покупка или продажба на имоти. Инспектиране на имоти преди покупка или продажба.
За продавачи: Ако желаете Вашият имот да се откроява на фона на хилядите други предлагани, възползвайте се от нашите услуги и ние ще инспектираме и освежим безплатно имота Ви, ще ви предоставим нотариално заверена гаранция за 24 месеца, ще ви осигурим всички правни услуги по продажбата на имота, а обявата Ви ще бъде съставена професионално (без брокерски трикове) и ще съдържа следните отличителни признаци:
Имот с гаранция от 24 месеца Инспектиран от професионалисти
Снимки от термографски анализ Становище от термографски анализ

НАШИТЕ УСЛУГИ:
1. Основен преглед на имота БЕЗПЛАТНО
- прецизно лазерно измерване (включително балкони и санитарни помещения) от, което получавате представа за реалната площ на имота Безплатно
- състояние стени и тавани Безплатно
- състояние подови настилки Безплатно
- състояние фасада (наличие/ отсъствие на топлоизилация) Безплатно
- състояние, качество и степен на топлопропускливост на дограма Безплатно
- преглед на тръби с термографска камера Безплатно
- преглед за наличие/ отсъствие на течове от съседи с термографска камера Безплатно
- професионално заснемане на имота Безплатно
- проверка за наличие на термомостове с околната среда Безплатно
- анализ на топлозагубите с термографска камера Безплатно
- издаване на констативен протокол за гореописаното Безплатно
2. Препоръки към собственика за извършване на подобрения или отстраняване на дефекти или недостатъци (ако са констатирани такива).
- Препоръките не задължават собственика да ги изпълни, но ако същите бъдат изпълнени те са аргумент за твърда цена без коментар
3. БЕЗПЛАТНО ползване на една от следните услуги с цел повишаване стойността на имота и по бързата продажба:
- Извършване на освежителен ремонт (труд и материали) на имота
- Ремонт и освежаване(труд и материали) на прилежащите общи части и партера
- Преместване на мебели транспорт и хамали
- Предоставяне на буферен склад за 1 месец между изнасяне и нанасяне
- Предоставяне на буферно жилище за 1 месец между изнасяне и нанасяне
(Една или повече от изброените услуги се извършват безплатно във всички случаи. Съобразно състоянието на имота консултанта посочва колко и кои от изброените услуги ще бъдат изпълнени)
4. Издаване на нотариално заверена гаранция на продавача за имота за срок от 24 месеца.
- След продажбата на имота, гаранцията се прехвърля на името на новият собственик на имота.
- Гаранцията се издава в случай, че сертифициран изпълнител извърши всички направени от консултанта препоръки.
5. Юридически услуги от квалифициран юрист с опит в сферата на недвижимите имоти. ВКЛЮЧЕНО
- правен анализ на имота Включено
- изготвяне на предварителен договор Включено
- изготвяне на окончателен договор (нотариален акт) за изповядване на сделката Включено
- проучване финансовите възможности на купувача и готовността му да сключи сделката Включено
- присъствие при изповядване на сделката пред нотариус Включено

6. Публикуване на обяви в
Цена на услугата: В деня на подписване на преварителният договор по сделката се заплаща 3% от договорената цена на имота .
Посочените разценки се отнасят за имоти с цена над 40 000 евро.
За имоти с цена по-ниска от 40 000 евро се изготвят индивидуални предложения.

Предупреждавам да не ме въвличате в просташки дискусии. Не съм адвокат, нито брокер.
Re: ПОВЕДЕНИЕТО НА БРОКЕРИТЕ
19-02-2016 - 12:18:03
много изгодно нема що. договор за 24 месеца и комисиона предварително. едва ли има балък дето да се навие
Re: ПОВЕДЕНИЕТО НА БРОКЕРИТЕ
19-02-2016 - 12:18:03
много изгодно нема що. договор за 24 месеца и комисиона предварително. едва ли има балък дето да се навие
Re: ПОВЕДЕНИЕТО НА БРОКЕРИТЕ
19-02-2016 - 12:42:02
Не е договор, а ГАРАНЦИЯ 24 месеца. Чети малко бе. И какво му е балъшкото? Че тия пичове вядят една торба с мангизи и практически ми инвестираха в имота (РЕМОНТИРАХА ГО) преди да реализират сделка. С кеф им дадох комисионна, защото след тяхната работа съм продал по-изгодно имота отколкото съм планирал. За разлика от всички останали, тия вадят и дават пари, а после взимат. И това го пиша от първо лице, а не "жената на един приятел ми каза......." така, че знам кой е балък и кой не . И на който съм ги препоръчал не са се издънили. И в моята работа е така. Трябва да вадя и накрая си взимам печалбата за вложените материали и извършените услуги. В 99 % от частният бизнес е така. Поради тази причина посредническият бранш е толкова недолюбван, защото не са съотнесени справедливо разходите на заетите спрямо печалбата им.

Ако всички работят така, няма да има недоволни. Естествено тогава и резултатът ще
бъде - 10 фирми за страната. Хайде живи и здрави!
Re: ПОВЕДЕНИЕТО НА БРОКЕРИТЕ
19-02-2016 - 14:41:06
е да де ама комисиона предварително. ако не продадат ка ще си го вземеш обратно. и не разбрах за кое дават гаранция



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2016-02-19 14:49 от nradev.
Re: ПОВЕДЕНИЕТО НА БРОКЕРИТЕ
19-02-2016 - 15:06:16
Пише го бе човече, чети. Гаранцията я дават за имота. Обследват го - професионално - БЕЗПЛАТНО. Отстраняват дефекти ако има - ЗА ТЯХНА СМЕТКА ПРЕДИ КАКВАТО И ДА БИЛО СДЕЛКА. И след това поемат гаранция . Т.е като публикуваш обявата пише: "Имота се продава с нотариална гаранция". И новият собственик е спокоен, че като му шукне нещо, звъни и хората идват и го отстраняват - ЗА ТЯХНА СМЕТКА. И къде видя, че плащаш нещо предварително. Аз ти казвам че съм им ползвал услугите и съм предоволен, а ти ме обеждаваш в обратното. Прочети и се поучи как трябва да се работи. Но никой не може да си го позволи, защото те не са само агенция, а и строителна фирма и юристи и какви ли още не. Имат финансов и човешки ресурс и го инвестират. Сега разбра ли ?winking smiley
Re: ПОВЕДЕНИЕТО НА БРОКЕРИТЕ
19-07-2016 - 14:22:55
Има една много хубава поговорка - ако не си кадърен за нищо, стани брокер smiling smiley
Re: ПОВЕДЕНИЕТО НА БРОКЕРИТЕ
16-01-2017 - 18:28:24
avatar
Намерено във фейсбук:
Мариан Гяурски, 10 януари в 10:33 ·
Оръжие срещу псевдоброкери на недвижими имоти
Здравейте, искам да се обърна към всички Вас със следното съобщение: Както повечето от Вас знаят, аз съм консултант/брокер на недвижими имоти. В следващите месеци искам да Ви разкажа под формата на текстове и видеа, за това какво всъщност означава да си брокер на недвижими имоти? Но не в смисъла на това, какво е ежедневието ми или естеството на рутинните ми занимания. По-скоро искам да привлека вниманието Ви върху това, каква е стойността на брокерската услуга и с какво тя допринася за хората, които излизат на имотния пазар, за икономиката и обществото? Защо тази услуга съществува? Наистина ли тя е полезна и има ли нужда от нея? Всичко това ще бъде разгледано от различни ъгли, чрез различни методи, препоръки и анализи.
Ще започна с нещо, което смятам, че е от първостепенна важност за всеки, който работи или има намерение да работи с брокери. В България брокерът на недвижими имоти има многолик образ, роден в мътния икономически преход от тоталитаризъм към демокрация. Капитализмът, естествено, е родил своя бизнес модел доста преди да се появи „българският брокер“. Този модел се развива вече повече от 100 години. Това е истинският бизнес с недвижими имоти, който успешно функционира и днес в условия на капитализъм и пазарна икономика в най-развитите икономики в света. Аз заставам изцяло зад този модел, не защото е съвършен, а защото работи в полза на хората, които имат нужда от тази услуга. И не случайно, когато се работи по този модел, бизнеса на брокера се изгражда основно върху препоръки на доволни клиенти. За това свидетелства и огромният процент от гражданите на САЩ и Западна Европа, които изцяло се доверяват на компаниите за недвижими имоти. За съжаление обаче в България монетата има и друга страна. По време на българския мътен преход беше създаден особен нашенски модел, който е с основна заслуга образа на брокера да е толкова черен в очите на много хора. Този модел не работи за Вас, той произвежда псевдоброкери, които имат следния девиз: „Парите днес и на всяка цена!“
Точно паради това, когато решите да използвате услугите на брокер трябва да имате предвид няколко основни неща, които могат да Ви ориентират с кой да работите. Подбрал съм 13 въпроса (някои от тях с пояснения), повечето, разработени от компанията, която представлявам. Изключително важно е да зададете тези въпроси на брокера, с който се срещате преди да вземете решение дали да работите с него. Това ще ви даде ясна картина що за професионалист стои срещу Вас и заслужава ли си да му гласувате доверието си в отговорния процес по сделка с недвижим имот. Ето и въпросите:
1. Име, визитка, компания, за която работи – брокерът трябва да застава с името, лицето си и авторитета си пред вас и да има достатъчно разпознаваеми белези, че е професионален брокер – делови външен вид и облекло, визитна картичка, служебна карта, бадж или други ясни белези, които да Ви подскажат, че срещу Вас стои сериозен професионалист.
2. Колко голяма е компанията, в която работи? – ще имате информация относно мащабите на бизнеса, който развива компанията, както и гаранция, че ако брокерът прекрати работата си в тази фирма, ще има с кого да разговаряте;
3. Какво го привлича най-много в този бизнес? – ще си изясните мотивацията на брокера – основа за успехите на всеки един добър търговец.
4. С колко имота работи в момента? – ще ви даде информация, относно познанията му за пазара в района, както и количеството на клиентите, които преминават през него. Ако отговорът е над 10, гарантирано, брокерът няма да има време за качественото обслужване на Вас и Вашата сделка. Имотът трябва да се познава в детайли, а не да е част от някакъв дълъг списък.
5. Какво очаквате той от Вас, като клиент? – ще ви даде информация за нивото на комуникация, което да очаквате от брокера, както и ангажиментите, които ще имате по време на процеса на работата си с него. Също ще разберете нивото на ангажимент на брокера. Ако той не очаква нищо от вас, очевиден е и неговия бъдещ ангажимент.
6. Колко често, ще поддържате връзка и по какъв начин? – трябва ежеседмично да получавате информация за работата, която брокера е свършил за Вас, както и за обратната връзка от пазара.
7. Какви са Вашите задължения към него по договор? – важните клаузи са: Срок на договора (изисквайте да Ви разясни, какво налага съответния срок на договора); Комисион – важно е комисиона да бъде фиксиран в договора, за да не го изменя брокера по време на сделката; Страната, с която подписвате договор – изисквайте пълни данни на юридическото лице, с което подписвате договора. Чисто устното споразумение често води до редица негативни последици в процеса на осъществяване на сделката.
8. Работи ли с колеги? – това ще ви даде представа дали брокера е част от активната част на професионалната общност и дали ще Ви предостави възможност да работите с целия пазар. Брокерът, който ще наемете и на който ще платите възнаграждение при свършена работа би трябвало да работи с всеки, негов колега, който има имот или кандидат за имот. Ако той ви каже, че ще Ви предлага предложения или ще ви води кандидати само от своята агенция, това трябва да Ви сигнализира, че това е двоен агент. Т.е. той ще се стреми да вземе комисион, както от Вас, така и от другата страна по сделката, което на практика ще означава, че ще е склонен на редица компромиси и вероятността да не може да защити интересите Ви е огромна. Как например един адвокат защитава и двете страни по дадено дело?
9. С какво се отличава Вашата компания от всички други на пазара?
10. С какво се отличавате Вие от останалите брокери на пазара или защо да избера точно вас?
11. Оторизирани ли сте да работите с лични данни?
12. Какви обучения прави вашата компания за брокерите? - важно е да знаете, дали брокера е подготвен, за това, за което сте го наели, дали може да преговаря, да защитава интереса Ви, да проверява документите и др.
13. Какъв е пълният списък от услуги, които можете да ми предложите?
Този въпросник ще ви предпази от риска да попаднете на псевдоброкери, които ще се опитат да минат тънко, но да се облажат добре. Този въпросник е вашето оръжие срещу фалшификатите и ментетата, които все още се опитват да печелят пари на чужд гръб. Колкото повече хора, задават тези въпроси, постепенно пазара ще избута този тип брокери и ще останат само тези, които искат да се развиват по професионален и честен начин в сферата на бизнеса с недвижми имоти. И този процес ще бъде в услугата най-вече на хората, които ще се радват на качествена брокерска услуга. Благодаря за вниманието.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2017-01-16 18:30 от TZARS.
Re: ПОВЕДЕНИЕТО НА БРОКЕРИТЕ
29-08-2018 - 09:52:58
Здравейте, виждам, че отдавна не е публикувано по темата, а аз като новак се набутвам тук....Иска ми се да споделя с вас шока си от "ангажираността" на агенция от Елин Пелин... Видях обява за къща в район, който ме интересува, снимките хубави, цената - добра и се свързах с агенцията, за да попитам дали е актуална. Отговорът - не, продадена е, но може да Ви намерим нещо подходящо. С благодарност, осъзнавайки, че нищо не разбирам от сделки с имоти, приех идеята и изпратих мейл с подробно описание на локация, очакванията ми, възможните компромиси и бюджет. Получих отговор с що.годе задоволителна оферта, но доста над бюджета ми, при това с пояснение, че цената не подлежи на коментар. Ами добре - не е лоша, ще говоря с близките си, ще уредим оглед...но искам да видя и други оферти. Дамата-брокер ми каза, че има огледи на нови имоти и ще ми пише. И какво се случи - ИЗПРАТИ МИ ОФЕРТА ЗА ИМОТ, КОЯТО ВЕЧЕ БЯХ ВИДЯЛА В ДРУГА АГЕНЦИЯ, ПРИ ТОВА МИ ПРЕДЛАГА ИМОТА С ПЕТ ХИЛЯДИ ЕВРО ПОВЕЧЕ ОТ НА ТАЗИ, КОЯТО ВЕЧЕ СЪМ ВИДЯЛА....Нещо повече - не си беше направила труда поне малко да промени текста на обявата...стана ми изключително неприятно и...обясних, че повече няма да търся услугите й...а се надявах, че като е от района, ще има подходящите оферти....ами...споделих smiling smiley



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2018-08-29 09:54 от bobi57.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход