Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

ПОВЕДЕНИЕТО НА БРОКЕРИТЕ

Публикувано от delffin 
ПОВЕДЕНИЕТО НА БРОКЕРИТЕ
30-05-2012 - 17:20:28
Продавам апартамент, погрижила съм се за обяви във всички посещавани сайтове и печатни издания, платила съм за вип, топ и т.н. обяви. Изрично съм посочила, че апартаментът е от собственик и без комисионна. Юрист съм и мога да защитавам правата си отлично. Защо ми се обаждат на ден по десет брокера, разпитват ме за апартамента два часа, а накрая питат каква комисионна ще им дам и когато разберат, че не предлагам такава, тъй като не се нуждая от услугите им, започват да ми се тръшкат сякаш аз съм ги потърсила, а не те мен??? Защо е този тормоз над продавачите, които са преценили, че не се нуждаят от посреднически услуги? Защо се смята, че трябва да се получи комисионна и от купувач, и от продавач, а ако продавачът не предлага се започва безугледно да се КРАДЕ обявата му и да се предлага на цени, различни от посочените? Скоро купих апартамент и платих комисион на брокера, тъй като след два месеца търсене САМА намерих това, което търся, но за да стигна до него трябваше да се обадя на брокер. Платих на брокера 5000 лв. /същата сума получи и от продавача/, след което бях изнудена да платя ЦЯЛАТА комисионна при сключването на предварителния договор, който редактирах цял ден и се борих с брокера да се приемат клаузите, които считам че охраняват интереса ми, след което сама си набавих документите, направих си проверките и се погрижих за изповядването на сделката. Хайде, при покупката нямаше начин, но ЗАЩО когато продавам искате да ми натрапите услугата си, когато не я желая??? Хем ме търсят те, хем ми се карат после....БЕЗУМИЕ!
Re: ПОВЕДЕНИЕТО НА БРОКЕРИТЕ
30-05-2012 - 21:38:27
Ха, добро утро.
Re: ПОВЕДЕНИЕТО НА БРОКЕРИТЕ
30-05-2012 - 23:56:33
Много ми е интересно ако тук пишат и четат брокери, да ми изложат своята гледна точка за описаното по-горе поведение. Защото това не са единични случаи! Това е някаква порочна практика на всички в този бранш изглежда! А най-наглото е, че ако имат клиент за това, което предлагам нарочно му казват по-висока цена, за да могат ако го хареса да компенсират, че не са си взели комисионна от мен. Не им е достатъчно, че са го изнудили да подпише, че им дължи комисион, ако купи моя апартамент! С две думи - само вредят на сделката! Бясна съм, бясна съм, бясна съм! И ще ми вика преди огледа - да знаете, че съм казал по-висока цена, трайте си! Ама с кой акъл, бре? Ми купувачът ако е сериозен и иска да преговаря с мен за цената, какво? Как ще избегне брокерът този конфуз при огледа? Или им казва преди това: "не преговаряй с тези за цената, няма да свалят в никакъв случай"?
Хора, като си търсите имот и попаднете на нещо от обявите, задължително потърсете дали няма обяви за този имот и от собственика! Брокер не ви трябва! Те не ви защитават правата, не ви гарантират сигурност при сделката, не носят отговорност при измама, в повечето случаи нямат юридическо образование, искат парите ви преди окончателното изповядване на сделката! Просто или са откраднали обявата и ви лъжат за цената, или представляват и продавача, а така съвсем нямате сигурност, че ще охраняват и вашия интерес! Търсете обяви от собственик и се обръщайте към юрист, ако искате сигурност и ако искате да не си давате парите на вятъра!



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2012-05-31 00:06 от delffin.
Re: ПОВЕДЕНИЕТО НА БРОКЕРИТЕ
31-05-2012 - 15:16:07
avatar
Пак ли плачете за комисионните?
Не ви ли омръзна?
Прошляци.
By the way .. юрист, завършил съм Право в ЮФ на СУ, имам собствена АНИ и взимам комисионна и от двете съдоговорящи страни по сделката.
Така ми харесва.
Не Ви изнася .. НЕ ме интересува.
3% са ви много. Пак не ме интересува.

p.s. Един съвет към 'колежката'. Аз не се интересувам от адвокатския Ви хонорар, нито как лъжете и мамите клиентите си, за да заработите хонорара.
Моля не се интересувайте и Вие от комисионното възнаграждение на Посредника.

Поздрави на всички и Ви желая да изкарвате много парички през година и да ги инвестирате в имоти. winking smiley

=========================================

НЕВЕЖЕСТВОТО Е БЛАЖЕНСТВО.
АКО ЗНАНИЕТО МОЖЕ ДА СЪЗДАДЕ ПРОБЛЕМИ, ТО НЕ НЕВЕЖЕСТВОТО Е НАЧИНЪТ ДА ГИ РЕШИМ.
Re: ПОВЕДЕНИЕТО НА БРОКЕРИТЕ
31-05-2012 - 15:48:50
Не ви плача за комисионната, вие ми плачете за апартамента и искате да се набутате там, дето никой не ви иска. ПРОДАВАМ СИ САМА АПАРТАМЕНТА, ЗАЩОТО ТАКА МИ ХАРЕСВА!!! НЕ ТИ ИЗНАСЯ, НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА!!! НАПИСАЛА СЪМ ГО ЯСНО - ЗАЩО СЕ БУТАШ ТАМ, ДЕТО НЕ ТЕ ИСКАТ, ЧЕ И МИ СЕ КАРАШ ПОСЛЕ??? И не съм адвокат, нито съм измамила някого. Напротив - бутам измамниците в затвора с голямо удоволствие, а и съм се нагледала на имотни измами с твои колеги, гледам ви непрекъснато как пелтечите брокерите в съдебната зала!



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2012-05-31 15:52 от delffin.
Re: ПОВЕДЕНИЕТО НА БРОКЕРИТЕ
31-05-2012 - 16:00:50
Егати наглостта! Като ми искаш комисионна какво ми даваш насреща? Дай, вика, пък не се интересувай, нищо че не ме искаш! :}
Re: ПОВЕДЕНИЕТО НА БРОКЕРИТЕ
31-05-2012 - 18:47:51
:] :] Ей, бях забравила какво преживяване е да пишеш в някой форум! Поставиш някой въпрос по начин, който не се хареса на някого, и като нямат аргументи, с които да те оборят се почва с обидите. Да обобщим - до тук съм лъжкиня, манипулаторка, прошляк, лъжлив адвокат, гаден, презрян от народа магистрат. Нямам търпение да науча какво още съм. Предоставям ви пълна свобода на плювни по мой адрес! Пък който има какво да извлече от темата, все ще успее да го направи между обидите :] :] Айде, със здраве и дано познанството ни остане само виртуално! smiling smiley
Re: ПОВЕДЕНИЕТО НА БРОКЕРИТЕ
31-05-2012 - 20:57:18
Права е колежката, това звънене на частните обяви е много порочна практика, а най-лошото е, че компроментира офертата на продавача.
Re: ПОВЕДЕНИЕТО НА БРОКЕРИТЕ
31-05-2012 - 23:14:30
avatar
Аз и колегите от моята агенция не работим по този начин и никога не сме работили. Най-неприятно ми е да работя с хора, които са си съставили мнения за професията главно на базата на контактите си с някакви псевдо-посредници... И съответно видя ли обява с надпис "ДИРЕКТНО ОТ СОБСТВЕНИКА" дори и да имам клиент умишлено не се обаждам на такива хора. След като са оправни - прав им път smiling smiley А имоти има много ако мой клиент ще купува при всички положения няма да бъде от "директния" псевдо търговец smiling smiley

Иначе аз не съм чул брокери да са съдени за измами с имоти, но виж адвокати има доста...

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Re: ПОВЕДЕНИЕТО НА БРОКЕРИТЕ
01-06-2012 - 00:47:13
avatar
Всеки има нещо за което да не е чувал и да не знае, но това не пречи на събитията да се случват, нали? smiling smiley

И защо пък точно ПСЕВДО продавачи?
Защото продават сами, а не през агенция ли?
И наглеците не искат да плащат на посредници?

Глад.
Глад.
Глад.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход