Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Молба за съвет

Публикувано от Dancho M 
Re: Молба за съвет
21-02-2011 - 20:38:23
Quote
kikorak
Незнам кой е този закон, но покупка, продажба, дарение, замени и други подобни имотни взаимоотношения между хората се узаконяват с нотариус. Виж другите между теб и нотариуса, които те рекетират, можеш да ги прескочиш.
Закон за собствеността, последните изменения и допълнения на който са публикувани в държавен вестник брой 100 от 21.12.2010 г. А на бас, че преди повече от 5 години съм прескочил нотариус и досега няма никакви последствия за мен, освен че имам кола, която се води на покойник-инвалид със следващите се от това шукарийки. През това време никой не ми е търсил нотариален акт за покупка, дори договор за упълномощаване, бил той нотариално заверен или не.
Re: Молба за съвет
21-02-2011 - 21:19:32
Quote
Geto
Данчо благодаря, че ме сложи сред начетените форумци, ама и така не разбирам какво искаш ти и Имотко да речете с "черната боя"?

Инак това с дето търсиш обзаведено жилище в тези райони на такава цена си е малко несериозно. Колегите занимаващи се на място с тази работа сигурно знаят по-добре от мен, но ще ти кажа че аз в един малко по-краен, ако и добре уреден квартал давам 2 стайнои ап. за тези пари и то без никакво обзавеждане. Хайде човече с тез доходи можеш да си отпуснеш малко душата инак ще те вземем на НЕсериозно*pardon*
Гето, кое му е несериозното в моята оферта? Ясно съм написал какво жилище търся и какво предлагам насреща. Не знам на Имотко от къде му е хрумнало, че искам да наема голямо жилище. Две самостоятелни стаи с малка тераса и обособено място за готвене са ни напълно достатъчни. Това по моята сметка прави около 40-50 кв.м. Не е толкова трудно да ги делнем тези квадрати с 160 евро, каквато е моята оферта. Имотко от къде получи 1.5 евро на квадрат, но мога да отговоря. За черната боя не ми се говори. Може и да съм се предоверил на Имотко, а и снощи бях на една ракия. Нали е старо куче във форума.
Re: Молба за съвет
21-02-2011 - 22:06:19
avatar
Quote
Dancho M

Камелия, в чл. 18 на един друг закон (ЗС) пише, че договорите, с които се извършват придобиването и разпореждането с имоти - частна държавна или общинска собственост, се сключват в писмена форма и се вписват по разпореждане на съдията по вписванията по местонахождението на имота. Нотариална форма не е необходима. Интересни неща пише и по отношение придобиването на право на собственост върху недвижим имот при непрекъснато добросъвестно владение в продължение на 5 години.
Благодаря ти за желанието да помогнеш! Винаги ценя всички съвети, но обичам да не се предоверявам на тях. Сега ме мързи да търся други вратички в закона, но както казват неверници като мен, не може да няма начин да няма начин да изпързаляме нотариуса.

Чл. 18. (Изм. - ДВ, бр. 33 от 1996 г., изм. - ДВ, бр. 32 от 2005 г.) Договорите, с които се извършват придобиването и разпореждането с имоти - частна държавна или общинска собственост, се сключват в писмена форма и се вписват по разпореждане на съдията по вписванията по местонахождението на имота. Нотариална форма не е необходима.

Ами, пързаляй, но не рИвИ, когато пързалката те затисне. Защото, тук не иде реч ти, като частно физическо лице, да придобиеш нещо- държавна или общинска собственост.
За добросъвестното владение- пак не можеш да минеш без нотариус. Той ти признава или не, това владение, на база документи, които си представил като доказателства.
Чудя се, как човек като теб, който получава сносни пари, може да се цигани и да се чуди как да прецака други, които също работят, за да живеят и издържат семействата си.
Ако твоите работодатели имаха твоята нагласа, трябваше да те държат на минимум, който едва да ти осигурява хляб и сол.
Жалка картинка си.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход