Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Делба на УПИ с малка площ

Публикувано от Акси 
Re: Делба на УПИ с малка площ
29-03-2010 - 22:23:56
avatar
Quote
Акси
Благодаря, камелия! Предположих, че е така, но реших, че пък може и да има вратичка и да са по-малките параметри.;)

OwnerBG Под къща близнак имаш предвид къщи на калкан предполагам. Ако е така, съсобственикът не желае, защото му скривам юга, а и парцелът е с денивелация, коята не знам доколко позволява пълен близнак.

Какво имаш предвид под "съгласие" по чл.33? Веднъж имам декларация по чл.33 за отказ за закупуване на 1/2 част. Имаш предвид, че всички споразумения между съсобствениците минават по този член от ЗС... малко е обърках *xxx*

Направи и двете декларации и ги мини през нотариална заверка.


ДЕКЛАРАЦИЯ
Подписаният ................................................................. от ..............................,ул.................................................., декларирам, че освен съсобственика ........... в имота в гр..........................., ул............................, №...., или парцел ..........., квартал .... и т.н. 8 точно описване на имота/ други съсобственици няма. На отправената покана до съсобственика ми / съсобствениците ми/ същият не се отзова в дадения му /им/ срок да изкупи продаваемата от мен ........ идеална част от гореописания имот, при условията, посочени в нотариална покана №.......... от ......... год. ДЕКЛАРАТОР.


А ето и образец на Декларация на съсобственик, който отказва:ДЕКЛАРАЦИЯ
Подписаният ................................................. от гр........................, ул..........................,№....... заявявам, че се отказвам да купя предложеният ми имот - ......... идеална част от .................................................................../ описва се подробно имота/, собственост на ....................................................................................Същият може да продаде своята идеална част на когото пожеале и при каквито условия намери за добре.
Тази декларация давам на основание чл.33 от ЗС.
Декларатор:

Пусни една скица без данни на собственици и делбата ще ЗЗЗглобим

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Подбрани статии за собственици на имоти.За купувачи и продавачи си има други места.
[www.sobstvenik.com]
Re: Делба на УПИ с малка площ
29-03-2010 - 23:04:06
Отивай направо в техническа служба в общината и там ще ти кажат дали е възможно, зависи от лицето. Не се занимавай с форуми и такива простотии и не обръщай внимание на неактуални мнения от типа "6м отстояние са си чиста загуба". Ако може да се дели, дели. Успех!
Re: Делба на УПИ с малка площ
30-03-2010 - 09:11:46
bob_bs Съсобственикът не иска, къщата ми да е долепена до неговата половина, даже държи оградата помежду ни да е ажурна. Но това не е проблем за мен, нито пък самостоятелно стояща къща.:)

Imotko Защо ли се наврях в съсобственост... Ами сделката беше изгодна, парцелът (местоположение, изложение, комуникации) ми хареса, а и имах същата сума от продажба на друг имот, така че скочих с двата крака.;)

OwnerBG Съсобственикът подписа такава декларация по чл.33, тоест яви се в уречения час и я подписа.
Иначе ето това е целия парцел. Условното деление е от запад на изток, тоест северна и южна половини. Лицата са на улицата от изток, тъй като северната е с денивелация и се пада по-високо.

scbfc Определено ще отида в техническата служба, даже ще се опитам преди празниците, но да видим, дали ще успея.:)Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-03-30 09:17 от Акси.
Re: Делба на УПИ с малка площ
14-04-2010 - 15:01:28
Привет на всички!
Какво стана в техническата служба, Акси? :)
Взе ли си допускане за ПУП-ПРЗ? Истината е, че най-чистия вариант за теб е да си разделиш парцела ако имаш площ и лице. Всичко друго е компромис в една или друга степен. А това за по чл.83 е много хитро, стига да ти го разрешат. :) Все пак в члена има някакви условия.
Похвали се като имаш резултат, ако искаш даже можеш да приложиш някоя скица да видим за какво става въпрос.

Поздрави!
арх. Е. Павлов
pavlov_arch@abv.bgРедактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-04-14 15:37 от pavlov_arch.
Re: Делба на УПИ с малка площ
14-04-2010 - 15:39:42
pavlov_arch Мъжът ми днес ще ходи до главния архитект на Банкя, за да провери нещата, така че още нямам новини.
Добрата новина е, че по новото заснемане парцелът излезе малко над 800 кв.м, така че половинките са по над 400 кв.м.*yes*
Иначе в предния ми пост съм дала линк към старата скица.
Re: Делба на УПИ с малка площ
14-04-2010 - 15:54:09
Гр. Банкя се намира на територията на Столична община, за която действа ЗУЗСО. Това е специален закон, който се прилага приритетно при противоречие с общия закон (ЗУТ). Съгласно приложението към ЗУЗСО в тази територия има зони, за които минималната площ на УПИ е 500 или 600 кв. м, а минималното лице - респ. 16 (18) м. Проверете в каква зона попада имотът Ви. Може да се окаже неподеляем.
За строеж без съгласието на съсобственика може да използвате (все още, докато не е отменен) чл. 183 (4) от ЗУТ:
Чл. 183. (4) (Нова - ДВ, бр. 17 от 2009 г.) За издаване на разрешение за нов строеж, съответно за надстрояване или за пристрояване в съсобствен имот, предназначен за ниско жилищно или вилно застрояване, не се изисква съгласие от останалите съсобственици в случаите, когато те са реализирали, започнали са или имат права за съответното строителство в имота.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход