Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

кухненски уреди

Публикувано от stela 
stela
кухненски уреди
31-05-2006 - 12:21:30
Vgradeni:furna,kotloni,mijalna,hladilnik.Firmi,marki,modeli?
Дани
Re: кухненски уреди
01-06-2006 - 16:46:16
Здравей Светла,

Въпросът ти е много общ, но ще се опитам да те ориентирам - естествено на база собствен опит. Ако се нуждаеш от всички уреди, за които питаш, по-добре да се спреш на една марка и един магазин, защото така ще получиш и по-добра отстъпка. От друга страна е добре и да гледаш офертите с промоциите на големите хипермаркети с техника - там понякога има добри попадения. Първо започни от това да определиш бюджета си, защото можеш да си купиш уреди както за 2, така и за 10 хил.
Препоръчвам ти котлоните да са 4, защото размерите при 2 са по-малки и когато сложиш среден размер съд върху единия котлон, втория ти става неизползваем. Дали ще са с копчета или със сензорно управление - това зависи от бюджета. При фурните е добре да са А калс на енергийност - харчат по-малко ток. Иначе допълнителни функции толкото щеш - таймери, вентилатори, грилове и т.н. Но мисля, че не трябва да се инвестира във функции (екстри), които няма да се използват. Сама прецени от какво имаш нужда. Присъдомиялните е важно дали ще е за вграждане или самостоятелно стояща и за какъв брой комплекти - 4/8/12. Обърни внимание и колко вода и ток харчат, защото това не е маловажно. Освен това консумативите и препаратите за съдомиялни също не са евтини.
Ние се спряхме на Фабер и Нарди и нямаме никакви оплаквания. Знам, че добри са също Bosh/AEG, Gorenije, Ariston. Важно е и колко години гаранция дават - 1, 2 или 3 години. Марки като Candy, Beko са по-евтини, но и мненията за тях са противоречиви.

Дано да съм ти помогнала, макар и малко!

Re: кухненски уреди
01-06-2006 - 17:08:07
аз също наскоро си купих тези уреди- остана само миялната. не съм много съгласна, че Candy може да се сравнява с Веко, нито като цени, нито като качество. купихме такъв хладилник и съм много доволна. бяха ми го препоръчали от няколко места като много добра марка за хладилници.
по отношение на керамичните плотове, няма голямо значение каква марка ще бъде, все еднакви са. но за другите уреди, тове е важно, както и да бъдат енергиен клас А. при пералните има освен енергиен клас и разход на вода.
в повечето случаи, каквото и да вземеш, щом е марково и ново, все ще е хубаво!
успех!
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход