Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Услугата "Интериорен дизайн ПЛЮС авторски надзор"

Публикувано от Elena 
Здравейте,
предстоят ми довършителни работи по едно ново жилище.
От няколко източника разбрах, как вървят цените при разработването на Интериорния проект. Ако разбирам правилно - това е на хартия и в компютърен формат.
Обаче контактувах с една фирма, която ми предложи разработване на проект ПЛЮС авторски надзор при изпълнението на проекта.
Което много му влече, поради ред причини, някои от които са:
1) те имат контакти с доставчици (ако се направим на наивни и приемем, че всичко тук е честно, и се избират по цена/качество),
2) те имат контакти и поглед върху изпълнителите
3) аз си нямам никва представа и нищо не разбирам от строителство, материали, изпълнители и всичко, свързано с това.
4) нямам никакво свободно време да ходя и да обикалям по магазините и т.н.

Ако някой има опит с подобна работа - моля Ви, пишете - всякакви Ваши коментари са ми добре дошли, а и за цената ми е интересно да разбера.
Благодаря
Забравих да кажа, че става въпрос за София.
Досега се рових из архивите на форума, виждам, че темата е обсъждана доста.
Общо взето фирмата, с която говорих, ми каза, че ряботят на 18 Евро/кв. м. - както казах по-горе - за проект ПЛЮС контрол над изпълнението.
Което ще ми излезе по-ефтино от парите, които трябва да платя на брокера, а работата, която очаквам да ми свършат е много пъти повече, но това е друг въпрос.
Моля Ви дайте коментари по цената.
Явно никой не е запознат с тази материя, или никой не ще да сподели sad smiley
Elena, mislia che tsenata ti e dobra. Kogato az si dovarshvah apartamenta mi predlozhiha da me svarzhat sas spetsialist, koito da izgotvi proekt, svatva pri pokupka na materiali i nadzirava izpalnenie - za 2000 EUR za apartament okolo 100 kv, znachi da go kazhem po 20 EUR. Na men togava mi se vidia mnogo i si kazah che shte se pozabavliavam s tazi zadacha, shte poobikolia magazini, shte si nameria maistori - demek shte deistvam sama. E da ti kazha kolkoto poveche neshtata napredvaha, tolkova poveche tia 2000 EUR mi se vizhdaha niska tsena i nakraia sediah i si skubeh kosite - 2000EUR - nishto pari v sravnenie s moite nervi! V edin moment boiadjiite povtariaha za poreden pat boiata v spalniata (zashtoto sipvat otsvetitel v edna kofa i me pitat - taka dobre lie? Ama kato go vidia na stenata i e drugo.), laminatadjiite dovarshvaha v hola, a kuhnadjiata se chudeshe ot kade da podhvane. Az se chudeh kade da se skria i da pishtia. Taka che spesti si beztsennite i nevastanovimi nervni kletki, spazari si hora za taia rabota i badi shtastliva! smiling smiley
kote, много много много ти благодаря за съобщението, както сама можеш да видиш - ти си единствената, която ми написа нещо по този въпрос.
да ти кажа, точно това, което казваш ти, ме кара да се съмнявам, че все пак трябва да наема хората. Плюс това, от това, което пишеш, виждам, че може би имаш и малко повече време от мен. Аз съм съвсем зле от тази гледна точка, и няма да имам възможност да обикалям по магазините - още повече, каквато съм мара подробната- докато не обиколя и не разгледам абсолютно всичко - не мога да се успокоя. Но много добре разбирам, че това няма да мога да го направя. А и си нямам ни майстори, ни опит с тези работи.
Още веднъж ти благодаря, беше ми много важно да разбера опита на другите в този въпрос, а и понеже не съм се свързала още с никоя друга фирма за подобен вид услуги, затова ми беше важно да разбера и за цените.
Успех
Elena, az naistina imah vreme, no e mnogo izmoritelno, triabva da "nosish" v glavata si mnogo neshta i da se chudish kakav shte e krainia rezultat.
Moga da spodelia az bez firma kak se opravih. Mnogo pazaruvah v Praktiker - tam izbor ima mnogo i vsichko e nakup. Praveh si spisak s kakvo mi e neobhodimo i ot krancheta i kontakti do lanpi i plochki kupih ot tam. Imat i dostavka. Kazvat che neshtata ne sa mnogo kachestveni, taka e, no ima i skapo i evtino i sredna raka. Za men nai-vazhnoto beshe che e na edno miasto. Monoblok, fayans - vse ot tam. Laminata go kupih ot edna firma v Levski, imat reklama na garba na Pozvanete s karta i opisanie kak da stignesh, zabutano e, no tsenite im sa niski (14-18 lv s postaviane, podlozhka i pervazi), a sreshu 5 leva idva chovek ot firmata na mesto i te konsultira i ti presmiata kolko shte ti e nuzhno. Maistorite mi gi preporachaha poznati, dvama i si praveha vsichko - plochki, boiadisvane, montiraha mi krancheta, monoblotsi, abe vsichko. Elektrikata mi ia montiraha ot stroitelnata firma, az samo si platih, za da e sigurno che niama defekti po instalatsiata (da ne kazhat posle che uredite sa kofti slozheni). Kuhniata si ia kupih ot Nova ideia na Slivnitsa, savsem sempla, polska standartna kuhnia tip Nika. Smenih plota otgore, dobavih edno bar plotche (ot Metro) i se poluchi ne losho. NO! Az imah malko vreme i malak budjet i pak sazhaliavam, che ne ostavih na profesionalist da svarshi rabotata. Pri men beshe iasno i che niama da zhiveia tam, pone ne vednaga i zatova i ne se starah mnogo, no ako ti go pravish za sebe si i za semeistvoto ti - napalno si struva parite, koiito shte platish na konsultant.
Uspeh, kakvoto i da reshish! Podrezhdaneto na zhilishte e "sladka maka", sega go kazvam, sled kato mi e zad garba. spinning smiley sticking its tongue out

Здравей Елена,

Аз съм архитект и се занимавам с интериорен дизайн. Ако желаеш, би могла да се свържеш с мен на тел: 0888 219 377 или e-mail: verde@bol.bg
Вера, бих искала да попитам нещо конкретно. интересува ме има ли такава услуга и колко би струвала. искам еднократна консултация без изготвяне на проект- нещо като дизайнерът да разгледа апратамента и да ме посъветва например в хола къде да сложа диваните, дали да са ъглови и къде да сложа маса, в кухнята къде да разположа масата и къде да си сложа вградената кухня /която предстои да поръчам/ и дали да бутна една стеничка- понеже стаите са леко нестандартни. кухнята е г-образна, там трябва да има вградена кухня и маса със столове. благодаря

Светла,
Разбира се, че има такава услуга - това е архитектурна консултация и се заплаща на час - между 15 и 25 лв. Естествено, не си представяй да дойде при теб човек с хронометър и да почне да засича времето. Всичко зависи от конкретния случай и предварителните уговорки.
Вера, благодаря за информацията. записах си и твоите кординати. вероятно към края на март ще имам нужда от професионални съвети. звучи наистина добре.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход