Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

цялостно обзавеждане на къща

Публикувано от borivana 
Здравейте,

в момента строим еднофамилна къща. Стигнали сме до грубия строеж и вече сме оползотворили почти половината кредит. Всички ни казват, че всъщност повечето пари са нужни за довършването и мебелите. Затова започвам още от сега да проучвам как най-изгодно да се обзаведем. Имаме две малки деца и затова мебелите няма да бъдат нещо луксозно и претенциозно, а по-скоро функционално и уютно за живеене и игра. Ще съм ви благодарна ако споделите вашия опит в обзавеждането.

Представям си мебелите да бъдат като моделите на АЛПИ, КИМ, ЕЖ...от ПДЧ, в свежи цветове. Това поне са ми проучванията по време на изложенията в НДК. Но зад тези фирми, обикновено стоят малки цехчета из страната, които може би могат да изработят мебелите на по-ниски цени. Имам предвид магазинчетата по Пиротска. Но от друга страна е малко рисковано може би да се довериш на някой неизвестен ЕТ, който да те мотае със сроковете и накрая качеството да не е добро.

Ще съм ви благодарна за мненията и опита ви.
Прави са всички, които ви казват, че за обзавеждане отиват много пари.

Ако сте се спрели на ПДЧ като материал за мебелите, най-изгодно би ви излязло сами да си ги направите или почти сами. Звучи страшно, но не е! Купуването на мебели от голяма фирма или магазин, със сигурност ще излезе значително по-скъпо.

Продават ПДЧ плоскости на добри цени (има такъв склад на бул.Цар Борис), там ги режат по ваши размери и обкантват (най-добре канта да е PVC) и после само си ги сглобявате сами. Изборът на цветове е огромен. Естествено предварително трябва да ги начертаете или поне да знаете колко материал ви е необходим. Ако не сте сигурни, вземете дърводелец. Наши приятели така направиха детската стая и им излезе на много прилична цена. Харесаха си я от едно списание, сметнаха си размерите и за два дни през лятната отпуска ги сглобиха. Получи се страхотно!
Ако ти трябва по-детайлна информация за склада или за нещо друго, пиши и ще ги питам!

Успех!
Децата ми бяха на 2 и на 3 години когато се нанесохме в нова къща.Това беше преди 3 години.Тази есен изцяло я боядисвахме с латекс. Мебелите не приличат на нищо,затова ги изхвърлих.Сега в хола имаме 2 кожени кресла и две табуретки. Но като ги гледам и те са пътници. Не купувайте скъпи мебели-ще ги смените.Не ползвайте скъп латекс/ първият който купих беше около 15 лв./л//,защото флумастерите стоят по един начин и на скъпия и на евтиният.

Такива ми ти таботи.
Zdravei,Borivana.
Tazi esen se sblaskah s podobna na tvoiata zadacha - evtino, no krasivo i funktsionalno obzavezhdane za tristaino zhilishte. Iskam da spodelia s teb moia opit nai-veche s kuhnite. Kakto veche si zabelaizala tova e edna ot nai-skapite chasti na obzavezhdaneto, no na men ne mi se iskashe da e neshto luxozno - malki detsa, iasno ti e...A i ako dadesh 10-15 000 leva za kuhnia tova znachi da ne ia smenish pone 10-15 godini ili nikoga, koeto smiatam, che e nito zabavno, nito praktichno.V kraina smetka kupihme polska kuhnia na zavodite Forte. Imat edna seria ot gotovi kombinatsii - seriata Nika. Te sa v dva razmera 2.50m i 3.20m kato na dolnia red e predvideno miasto za pechkata. Kombinatsiite ne podlezhat na promiana, no mozhesh da si porachash dopalnitelno shkafove. Nai-vazhnoto - tsenata e nerealno niska - 500-800 lv v zavisimost ot razmera, imat 6 varianta - 3 s PDCh i 3 s MDF vratichki. Sled golemi kolebania kupihme takava i povikahme nash priatel - maistor mebeldjia s dalag stazh , da ni ia sglobi. Negovoto mnenie beshe, che za tezi pari e mnogo dobra - pantite sa nemski, ne evtini boklutsi, imashe spetsialni darzhachi za staklo na vitrinkata, samo te sa 40 lv spored nego. Obshtata mu otsenka beshe otlichna za tazi tsena. Plotovete ti pristigat otriazani za vseki shkaf, no ti mozhesh da slozhish tsial plot otgore i da podredish shkafovete kakto si iskash. Ne malkite tsehcheta praviat niskata tsena, a ogromnoto proizvodstvo - te prodavat iz tsiala Evropa i ponezhe kombinatsiite sa gotovi, a ne porachka tsenata e naistina maximalno niska. Praviat i detski stai na tozi printsip. Hem izglezhda dobre, hem ne ti e zhal da go hvarlish posle. V Sofia gi prodavat Magazini Nova ideia, Evromar kom sa vnositeli i za drugi gradove, www.brw.co.pl im e stranitsata - na polski e, no mozhesh da razgledash. Uspeh!
Здравейте,

много ви благодаря за съветите. За съжаление не познаваме нито един дърводелец. Иначе и без това съпругът ми ще трябва да начертае всички мебели с размерите, ако решим да обикаляме за оферти в различнните магазини.Друг вариант са АИКО, но все някъде трябва да се прави нещо по поръчка и много време ще ни отнеме докато съберем всичко. Събирането на оферти също изисква много време и нерви. Преди 10-тина години съпругът ми беше начертал как да изглеждат шкафовете в коридора и след много обикаляне избрахме една фирма, която не беше оставила никакво разстояние между чекмеджетата и като дръпнеш едното, се отваряхва всички, с обяснението, че така сме го нарисували : ) Дано да имаме късмет. Влизайки в страницата на магазин АЛПИ например пише, че мебелите се произвеждат в цех в Негован. Може би ако открием подходящ цех с добри дърводелци ще си спестим излишни разходи.
Здравей отново!

Без значение на какво се спрете - евтино или скъпо обжавеждане - времето, усилията и нервите са еднакво големи. Заредете се с търпение!

От личен опит мога да те посъветвам първо да си изясните точно какво искате и какъв ви е бюджета. Ако сте притиснати финансово, придържайте се стриктно към него. В противен случай рискувате да попаднете в една безкрайна въртележка от оферти и да се чудите дали това или онова е изгодно. Ако можете, добре би било първо и да се информирате за материали, механизми и други по-малки детайли, свързани с мебелите. Аз съм малко резервирана към големите мебелни магазини (от личен опит). Първо продавачите там са всичко друго, но не и компетентни и второ те препродават продукцията на по-малки фирми. Ако ти се налага да направиш някакво нестандартно решение или пък имаш друга идея, те не биха могли да ти предложат такова нещо.
Спрете се на конкретни модели и форми - без значение дали от списание, интернет или сами си ги нарисувате. Така освен, че ще вземате офертите по-бързо, ще е и много по-лесно да ги съпоставяте и намирате разликите.
Мога да ти препоръчан изпитан майстор - казва се Пламен (тел.0888 725 003) - правил е кухнята и детската стая на наша приятелка, а покрай нея и на още други хора. И всички са много доволни от него.

Успех!
Тази година почваме строеж на нова къща.420 кв. малко се притеснявам за отоплението, почистването,потдържането. Не знам дали ще имаме сили и нерви за всичко което се захващаме. Моят съпруг е много ангажиран и със сичко ще се занимавам сама.Много съм колеблива и доверчива. Дано всичките ни усилия имат добър резултат.Когато свършим ще ви оведомя.
OTNOSNO OTOPLENIETO SAM CHUVAL 4E KAMINITE S VODNA RIZA VARSHELI STRAHOTNA RABOTA.KAZVALI SA MI PRIATELI KOITO VECHE POLZVAT TAKIVA.NE MOGA OBACHE DA TI KAJA KOI SA DOBRI.ZNAM CHE KAMINITE " DIPLOMAT" NE STRUVAT,NO PAK IMA DOSTATACHNO FIRMI KOITO PREDLAGAT VECHE KAMINKI!ISKAM DA TI DAM I EDIN DRUG SAVET!ZA EDNA NOVA KASHTA MNOGO DOBRA INVESTICIA BI BIL EDIN SLANCHEV KOLEKTOR S BOILERCHE!DAVASH SRAVNITELNO MALKO PARI OKOLO 2 000 LV. I SI RESHAVASH PROBLEMA S KAPANETO I TOPLATA VODA POCHTI PREZ CIALATA GODINA!MOGA DA TE NASOCH KAM EDNA KONKRETNA FIRMA KOIATO PREDLAGA TAKIVA NESHTA,PRI TOVA SA MNOGOG DOBRI!E AKO ISKASH RAZBIRA SE!
geri
d.s.
20-02-2006 - 21:20:17
[bgcolor=yellow]
Quote

[li]
null :g: :g: :ami: :ami: clap: cool smiley :g: winking smiley winking smiley eye popping smiley cool smiley :} clap: :crazy: moody smiley: :ami: moody smiley: :!: :!: :cry: :] moody smiley moody smiley moody smiley -> -> -> -> -> -> -> -> ->
[/bgcolor][bgcolor=blue][/bgcolor][bgcolor=green][/bgcolor][bgcolor=yellow][/bgcolor][bgcolor=orange]range">[/bgcolor]
Re: цялостно обзавеждане на къща
10-05-2006 - 19:13:27
borivana Написал:
-------------------------------------------------------
> Здравейте,
>
> в момента строим еднофамилна къща. Стигнали сме до
> грубия строеж и вече сме оползотворили почти
> половината кредит. Всички ни казват, че всъщност
> повечето пари са нужни за довършването и мебелите.
> Затова започвам още от сега да проучвам как
> най-изгодно да се обзаведем. Имаме две малки деца
> и затова мебелите няма да бъдат нещо луксозно и
> претенциозно, а по-скоро функционално и уютно за
> живеене и игра. Ще съм ви благодарна ако споделите
> вашия опит в обзавеждането.
>
> Представям си мебелите да бъдат като моделите на
> АЛПИ, КИМ, ЕЖ...от ПДЧ, в свежи цветове. Това поне
> са ми проучванията по време на изложенията в НДК.
> Но зад тези фирми, обикновено стоят малки цехчета
> из страната, които може би могат да изработят
> мебелите на по-ниски цени. Имам предвид
> магазинчетата по Пиротска. Но от друга страна е
> малко рисковано може би да се довериш на някой
> неизвестен ЕТ, който да те мотае със сроковете и
> накрая качеството да не е добро.
>
> Ще съм ви благодарна за мненията и опита ви.

Zdravei,sas sigurnost ima i po-evtini mebeli po pora4ka ot izbroenite ot teb firmi,no ne razbrah samo kakvo protiv ima6 malkite ceh4eta?Ta nali za da se naloji na pazara edna firma tragva ot malkite ceh4eta i togava produkciqta i e po-eftina,a kogato firmata e golqmq s golqm proizvodstven cikal ne6tata se oskapqvat,za6toto potdrajkata na tiq ma6ini iska dosta sredstva.Az sam sobstvenik na edna takava vse o6te mlada firma ,no si imame dostata4no opit i klienti(dovolni ot ceni i ka4estvo).Osven tova pravim mebelite za maksimalno kratki srokove - 15 rabotni dni!.Rabotim s vnosno PD4,za6toto e po-ka4estveno ot balgarskoto(ako ti govori ne6to EGGER,KAINDL,WODEGO)Ako vsi4ko tova te interesuva,telefona e 0878196396!Dano ne sam te obidila! smiling smiley winking smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход