Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Интериорни плъзгащи и врати за свод

Публикувано от Lily 
Здравейте, никъде в София не мога да открия, къде мога да си поръчам интериорни врати тип "свод" и плъзгащи също.Ако някой може да ми помогне моля да ми остави някаква информация. Предварително благодаря.
Nadiavam se da sam vi bila polezna.
[www.knauf.bg]
[www.mebeli.info]
Съжалявам аз невежеството, но какво какво означава ивтериорна врата тип "свод"?

А плъзгащите врати за какво са? За преграждане на ниша за гардероб или дрешник или за преграждане на две помещения? Питам това, защото в момента съм на такава вълна и бих била полезна.

Ако ти трябват за гардероб или дрешник, почти всяка фирма за производство на мебели, в частност на гардероби, могат да ти предложат такива врати. Цената варира от типа пълнеж (ПДЧ, МДФ, матирано или цветно стъкло); профила, който може да бъде алуминиев или стоманен; височината на вратите. Също така трябва да се съобрази дали водещите механизми са на тавана или на пода. Водещи фирми са Визател и Негова стил.

Ако ти трябва за преграждане на помещение (м/у кухня и хол е в нашия случай) е по-добре вратата да може да спре шум и миризми. Затова се спряхме на плъзгаща врата от алуминий с тънък стъклопакет с матирано стъкло. Профилът може да бъде както едноцветно боядисан, така и имитация на дърво. Врата се вгражда в пода и няма праг, който да те спъва при всяко влизане и излизане.

Успех!

Благодаря много за разясненията и вниманието.Сводести врати означава, че трябва да имат формата на свод.Така малко нестандартно се получи в моето жилище, че се наложи свод.Не става въпрос за гардероби, а за интериорни врати, които отделят помещенията.Много Ви моля, ако е възможно да ме насочите, къде поръчахте вашата плъзгаща врата? В коя фирма?И някакъв адрес и координати.
Поздрави!
Относно вратите тип "свод" - не съм виждала такива никъде, макар че обикалих доста фирми за интериорни врати. За съжаление, тук не мога да помогна.

Уеб сайта на фирмата за плъзгащата врата е www.alisterm.com
Там ще намериш и техните координати. Оттам си поръчахме и PVC дограмата и вече е монтирана. Изключително сме доволни. Хората са много компетентни.

Поздрави!
Дани, много благодаряsmiling smiley Наистина много ми помогна.Поздрави!
Ако не е късно - да допълня - нашите врати, една от които плъзгаща (м/у кухн. бокс и дневната) са от фирма Door Decor тел. 973-30-53, кв. Редута, ул.Иларион Драгостинов 33.
МДФ с естествен фурнир - 5 броя врати, с остъкляване (стъклото е фиксиран мат) по наш проект - 2400 лв. общо с монтажа! Изключително сме доволни, вратите са правени във Враца, страхотни са! Могат да предложат всякакъв модел и вариант - трябва да се пита!
За същите врати от Интекст ни дадоха оферта 3800лв.!
gs здравей,

Даваш полезна информация. Ако може още малко инфо.
Тези 5 врати, за които говориш, с обичайните размери ли са !
Как стои въпросът с касите ?
Понеже споменаваш и за плъзгаща се врата, да те питам при тебе :
1. между кухненския бокс и дневната просто монтирахте врата в един наличен отвор с обичайни размери (примерно 2 х 0,90) или
2. между кухненския бокс и дневната монтирахте цяла витрина (друго име не се сещам) и част от тази витрина е самата плъзгаща се врата.

Питем, защото и на мене ми се върти в главата да направя едно преграждане между дневна и трапезария, но двете помещия са във формата на Г и би се наложило да се прегради с "витрина" от тавана до пода, а самата плъзгаща се врата да е част от витрината.
Здравейте,

Отново ще се намеся, този път говорейки за интериорни врати.
Проверете Хармония ТМ - голяма Тетевенска фирма с близо 50 годишна история. Единият им магазин е на бул.Черни връх, а имат и на бул.България.

Но по-добре разгледайте сайта им: www.harmonia-tm.com Там има и цени, така че ще се ориентирате много бързо дали те ви устройват.

На нас за 5 врати МДФ с естествен фурнир, като на две от тях едната страна е от полиуретанов лак, а на трета е със стъкло, ни оферираха цена от около 2 200 лв., като в тази цена е включено всичко (монтаж, обков).

Относно плъзгащата врата, ние си поръчахме врата с размер 2 х 2,15 м. с две плъзгащи крила. При този тип врати цената зависи от размера, профила, както и от стъклото - дали е матирано, оцветено, релефно и т.н.

Поздрави!
Начев,
Вратите са както следва:
80/200см - плътна - за д.стая;
85/200см - остъкляване 3/3 (цялостно) - за дневна;
80/200см - остъкл. 3/3 (на половина на шир. на вратата) - за спалня;
70/195см - остъкл. 3/3 (на половина на шир. на вратата) - за баня;
93/220см - плъзгаща (без каса) с остъкл. 3/3 (цялостно) - кухн. бокс/дневна - вратата е на горна релса.
Стъклото на всички врати е фиксиран мат, който е 1.5 пъти по-скъп от обикн. мат. Ако бяхме избрали друг вид стъкло цената щеше да е доста по-ниска!!!
Ще се опитам да вмъкна снимка на плъзгащата врата и на врата на спалнята:




След като ги видиш - напиши един ред, за да махна картинките :]
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход